Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Evaluare si interventie psihoeducationala. Terapii educationale, recuperatorii si compensatorii - Alois Ghergut

Evaluare si interventie psihoeducationala. Terapii educationale, recuperatorii si compensatorii - Alois Ghergut
-5%
Preț: 18,95 lei
19,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Expediere estimată: Miercuri, 26 Feb. 2020
ISBN: 9789734619658
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 288
Format: 160x235 mm.
Categoria: Stiinte Umaniste

DESCRIERE

Activitatea specialistilor din domeniul serviciilor subsumate psihopedagogiei speciale se fundamenteaza pe trei componente distincte: evaluare si diagnostic, elaborarea strategiilor si formelor de interventie, aplicarea propriu-zisa a etapelor interventiei. De aici necesitatea constituirii unor echipe de specialisti care sa integreze diferitele tipuri de competente profesionale necesare implementarii programelor de interventie individualizate. Prin temele abordate si perspectiva ampla, volumul sustine actiunea in echipe de specialisti si sintetizeaza cele trei elemente amintite intr-o paradigma centrata pe persoana, valorificand noile orientari in domeniu si accentuand rolul individului in puzzle-ul comunitar si social din care face parte.

Cuprins: Evaluarea si interventia timpurie la copiii cu cerinte speciale - Terapia educationala a copiilor cu cerinte educative speciale - Terapii specifice de recuperare si compensare la elevii cu cerinte speciale - Terapii alternative si complementare/adjuvante - Metode si instrumente de evaluare si interventie pentru elevii/copiii cu cerinte speciale - Servicii alternative de asistenta si ocrotire pentru copiii si tinerii cu dizabilitati severe sau asociate - Echipamente, dispozitive si tehnologii de asistenta si de acces pentru persoanele cu dizabilitati.
 
Alois Ghergut este profesor universitar la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, conducator de doctorat si coordonator al programului de masterat „Diagnoza si interventie la persoane cu cerinte speciale”. A activat ca membru in numeroase comisii de specialitate, coordonator, consultant sau membru in cadrul unor proiecte/programe nationale si internationale. Principalele domenii de activitate ale autorului sint designul programelor de terapie si interventie psihopedagogica, psihopedagogia persoanelor cu cerinte speciale, managementul serviciilor sociale, consiliere psihopedagogica, educatia incluziva. Volume publicate: Introducere in problematica educatiei integrate (coautor, 2000, Spiru Haret), Psihopedagogie speciala. Ghid practic pentru invatamintul la distanta (coautor, 2000, Polirom), Psihopedagogia persoanelor cu cerinte speciale (ed. I, 2001, Polirom; ed. a II‑a revizuita si adaugita, 2006), Managementul serviciilor de asistenta psihopedagogica si sociala. Ghid practic (2003, Polirom), Sinteze de psihopedagogie speciala. Ghid pentru concursuri si examene de obtinere a gradelor didactice (ed. I, 2005, Polirom; ed. a II‑a revizuita si adaugita, 2007; ed. a III‑a revizuita si adaugita, 2013), Management general si strategic in educatie. Ghid practic (2007, Polirom), Dictionar de kinetoterapie (coautor, 2007, Polirom), Elaborarea si managementul proiectelor in serviciile educationale. Ghid practic (coautor, 2009, Polirom), Introducere in managementul clasei de elevi (coautor, 2010, UAIC), Evaluare si interventie psihoeducationala. Terapii educationale, recuperatorii si compensatorii (2011, Polirom), Educatia incluziva si pedagogia diversitatii (2016, Polirom), Educatia speciala. Ghid metodologic (coautor si coordonator, 2016, Polirom), Managementul institutiilor si serviciilor pentru persoane cu cerinte speciale (2018, Polirom). Autor a numeroase capitole de specialitate in volume colective si a peste 150 de articole si studii de specialitate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.