Luna Iubirii
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Evaluarile nationale din perspectiva pedagogiei competentelor. Impact si consecinte. Partea a II-a - Laura Butaru

Evaluarile nationale din perspectiva pedagogiei competentelor. Impact si consecinte. Partea a II-a - Laura Butaru
PRP: 30,00 lei (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 25,50 lei
Diferență: 4,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Marți, 7 Feb. 2023
ISBN: 9786062810870
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 150
Categoria: Stiinte

DESCRIERE

Lucrarea se achizitioneaza impreuna cu Partea I - Evaluarile nationale din perspectiva pedagogiei competentelor – Impact si consecinte. Abordari teoretico-reflexive, pretul unui set fiind de 60 de lei.

Acest al doilea volum, intitulat Evaluarile Nationale din perspectiva pedagogiei competentelor-Impact si consecinte. Abordari metodologico-experimentale este parte integranta a unui tot, a unei viziuni despre o componenta importanta a sistemului de invatamant, cea a evaluarii.
Necesitatea unui demers metodologico-aplicativ privind problematica evaluarii este justificata si prin faptul ca, in prima parte, lucrarea abordeaza nu doar aspecte generale ale evaluarii, ci surprinde si specificitatea Evaluarilor Nationale. Literatura psihopedagogica romaneasca nu este suficient de generoasa, limitandu-se, de cele mai multe ori, la analize diacronice sau comparative ale formelor de Evaluare Nationala, respective ale rezultatelor scolare, de la o etapa istorica la alta, de la un sistem de invatamant la altul.
Criticile aduse scolii romanesti (avem in vedere structuri institutionale de la nivel central si local, profesorii, parintii, alte structuri care au tangenta cu educatia la nivel preuniversitar) sunt, deseori, determinate de evaluarile scolare si, mai ales, de rezultatele scolare obtinute la aceste evaluari nationale. In aceeasi ordine de idei, rezultatele obtinute de elevii romani la evaluarile internationale subliniaza necesitatea armonizarii formelor de evaluare din sistemul nostru de invatamant cu cele europene.
Experimentul propus subliniaza necesitatea formarii si dezvoltarii competentelor de evaluare la elevi, dar si la cadrele didactice, in vederea obtinerii unor rezultate remarcabile in cadrul examenelor nationale. In plus, o astfel de abordare, din perspectiva pedagogiei competentelor, a condus la confirmarea unitatii, atat de necesara dintre evaluare si celelalte activitati ale procesului instructiv-educativ: predare-invatare.
Se pare ca regandirea unei noi arhitecturi curriculare, care sa satisfaca nevoile sociale, trebuintele individuale este din ce in ce mai profunda si generata de evaluare.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1553 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.