Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Excludere si imbratisare - Miroslav Volf

Excludere si imbratisare - Miroslav Volf
-10%
Preț: 36,00 lei
40,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 29 Oct. 2020
ISBN: 9786068282985
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 394
Categoria: Sfaturi Practice
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Ii suntem indatorati lui Miroslav Volf pentru enorma sa contributie adusa la subiectul reconcilierii. Cartea sa, Excludere si imbratisare, este profunda si captivanta totodata, splendida si transformatoare, ne insufleteste si ne smereste in egala masura. Ea explica sensul crucii pentru societatea multiculturala, multietnica si complexa in care traim azi si ridica intrebari pe care teologii evanghelici mai degraba le ocolesc. Ea analizeaza ce presupune sa traiesti o viata crestina autentica intr-o comunitate divizata. Volf ne-a convins sa raspundem la marea nevoie de reflectie adanca si explicatie concreta a dimensiunii sociale si politice a conceptelor noastre biblice care vor permite bisericilor sa fie agenti ai pacii si ai reconcilierii intr-o lume violenta si conflictuala. Contributia lui Volf la tema reconcilierii este o combinatie rara de excelenta academica si spiritualitate biblica autentica, inradacinate in istoria rascumparatoare a lui Hristos. Oricine citeste cartea aceasta va fi nu doar imbogatit, ci si incurajat sa urmeze exemplul Celui Crucificat.
Prof. univ. dr. Corneliu Constantineanu
 
Lucrarea prof. Miroslav Volf, Excludere si imbratisare, este una dintre cele mai penetrante carti scrise in ultimul sfert de veac. Este unul dintre acele tomuri, rar intalnite, la care trebuie sa te reintorci, din nou si din nou, pentru a beneficia pe deplin de bogatia lui. Vrei sa inveti cum sa te raportezi la dusmani? Citeste aceasta carte! Vrei sa fii cu adevarat un om al pacii? Aplica aceasta carte! Vrei sa dezvolti tu insuti un argument teologic relevant? Studiaza aceasta carte! Vrei sa fii coplesit de nemarginirea iubirii reconciliante a lui Dumnezeu? Porneste, impreuna cu Miroslav Volf, intr-o calatorie intelectuala si spirituala al carei impact va fi, fara indoiala, profund si de neuitat!
Conf. univ. dr. Marcel V. Macelaru
Institutul Teologic Penticostal, Bucuresti
 
La momentul publicarii, acest volum premiat si cu impact international a fost aclamat drept „cartea deceniului”. Intre timp, a ajuns sa fie numit „una dintre cele mai marcante carti ale secolului”. A atras atentia comunitatilor religioase, academice si politice din toata lumea, datorita unui diagnostic pertinent si interdisciplinar al celei mai adanci cauze a dramei umanitatii, in aceasta lume impregnata de excludere, ura si violenta. Elaborand firul unei analize exceptionale, Volf pune fata in fata, intr-un spirit profetic, aceste realitati disperate cu o viziune rascumparatoare pornind de la noi valori, fundamentate pe teologia crucii. Mai mult, Volf ne conduce si spre o practica a unor politici si principii, fundamentate teologic, ale sperantei si ale vietii unei umanitati reconciliate si infloritoare.
Prof. univ. dr. Peter Kuzmič
Rector, Evanđeoski Teološki Fakultet, Osijek, Croatia
 
Aceasta carte reprezinta o contributie majora la teologia politica actuala. Nascuta din suferintele poporului sau din Balcani, temeinic ancorata in Biblie si orientata spre un viitor cu o umanitate innoita, e o marturie minunata despre Dumnezeul care iarta si care nu-Si aminteste pe vecie, ci creeaza o comunitate noua, unde nu va exista vrajmasie. Nu exista teologie mai buna de atat pentru contextul actual al vietii si al mortii.
Jürgen Moltman, Universitatea din Tübingen
 
Excludere si imbratisare reprezinta o analiza uimitor de inteligenta a celei mai dificile provocari cu care se confrunta crestinismul zilelor noastre: cum trebuie inteleasa instrainarea insurmontabila a oamenilor din lumea in care traim, o instrainare intemeiata pe stranietatea celuilalt, pe amintirea tribala a unor rautati stravechi si pe autoamagirea tuturor grupurilor – chiar si a celor mai persecutate – aflate in conflict. O incantatoare impletire de teologie subtila, viziune istorica si sensibilitate umana, aceasta carte este imbogatita si de mostenirea identitara multietnica a autorului ei.
Lewis Smedes, Fuller Theological Seminary
 
Dr. Miroslav Volf este profesor de teologie Henry B. Wright la Yale Divinity School si director fondator al Centrului Yale pentru Credinta si Cultura. Este cunoscut pe plan international pentru lucrarile sale de teologie sistematica, etica si reconciliere. Cariera academica si internationala a profesorului Volf este marcata de ample lucrari de cercetare, publicatii premiate, conferinte de prestigiu, preocupari interdisciplinare inovatoare si initiative de reconciliere marcante. Cartea sa, Excludere si imbratisare, a fost premiata cu Grawemeyer Award in Religion in 2002 si inclusa de „Christianity Today” in primele 100 cele mai importante carti religioase ale secolului XX. Dintre cartile sale de referinta amintim: A Public Faith. On How Followers of Christ Should Serve the Common Good (2011); Against the Tide. Love in a Time of Petty Dreams and Persisting Enmities (2009); The End of Memory. Remembering Rightly in a Violent World (2006); Free of Charge. Giving and Forgiving in a Culture Stripped of Grace (2005); After Our Likeness. The Church as an Image of the Triune God (1998);Work in the Spirit. Toward a Theology of Work (1991).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.053 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.