Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Fake news si dezinformare online. Recunoaste si verifica. Manual pentru toti utilizatorii de internet - Bogdan Oprea

Fake news si dezinformare online. Recunoaste si verifica. Manual pentru toti utilizatorii de internet - Bogdan Oprea
-5%
Preț: 37,95 lei
39,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 16 Apr. 2021
ISBN: 9789734684182
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 240
Format: 160x235
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

„Cartea este o sinteza a dezbaterilor pe tema dezinformarii si manipularii, dublata de analize de caz si de o suma de tehnici de identificare a fake news. Ea se impune prin efortul de a face ordine intr-o jungla a textelor referitoare la fake news, la dezinformare si la formele de influentare a publicurilor (persuasiune, propaganda, manipulare etc.), scotind in evidenta liniile de forta ale discutiilor si controverselor. In plus, cartea prezinta mai multe modele de interpretare a fenomenelor din zona cercetata (modelul «Lund», modelul «Pennsylvania» etc.): analiza acestora este detaliata, cu accent pe aplicarea lor in cercetarea formelor diverse ale dezinformarii. Studiile de caz dezvaluie complexitatea acestor fenomene si ofera baza pentru prezentarea unor strategii de «aparare» si a unor tehnici de «detectare», cu aplicatie indeosebi in social media.” (Mihai Coman)

„Manualul reprezinta efortul multor ani de documentare si studiu, deopotriva din perspectiva academica si din perspectiva experientei mele de lucru in sfera comunicarii publice la cel mai inalt nivel in administratia publica, atit in Romania, cit si in spatiul european. Documentarea a inceput oarecum in sens invers – a pornit dinspre cunoasterea empirica si a avansat spre cea stiintifica. Experientele de practician al comunicarii in administratia publica din ultimii zece ani m-au impins spre studiul acestui domeniu al dezinformarii si influentarii online cu care ma confruntam tot mai mult in activitatea de zi cu zi. Asa s-au nascut interesul academic crescind pentru intelegerea fenomenului, un doctorat, primul curs din invatamintul universitar romanesc dedicat fake news si dezinformarii online pe care l-am lansat si, odata cu lucrarea de fata, primul manual din spatiul romanesc care trateaza indeaproape acest fenomen.” (Bogdan Oprea)

 


Bogdan Oprea este specialist in comunicarea in administratia publica si a lucrat la nivel inalt atit in Romania (fiind, printre altele, purtator de cuvint al presedintelui Romaniei si sef al Departamentului de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale, purtator de cuvint al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, purtator de cuvint al Ministerului Sanatatii), cit si la nivelul Uniunii Europene (fiind, printre altele, consilier de rang inalt al UE pentru comunicare si vizibilitate in cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova). Din 2007 este cadru didactic la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii in cadrul Universitatii din Bucuresti si a sustinut unul dintre primele doctorate in stiintele comunicarii pe tema fake news si dezinformarii online, cu o cercetare asupra alegerilor prezidentiale din Romania. A lansat si preda primul curs din mediul universitar romanesc dedicat combaterii fenomenului dezinformarii, manipularii si fake news online („Fake news si dezinformare online: recunoaste si verifica”); preda si alte cursuri si seminare de jurnalism („Productie de presa scrisa”, „Tehnici de redactare”, „Genurile presei scrise”, „Presa si actualitate” etc.). Timp de 12 ani a profesat ca jurnalist si a ocupat pozitii redactionale, de la cele de redactor si reporter pina la cele de sef de departament si redactor‑sef adjunct in mai multe organizatii media romanesti (printre care Evenimentul zilei, Adevarul de seara, NewsIn, Prima TV). Totodata, a lansat si condus editorial si administrativ mai multe cotidiene de retea si reviste lunare de nisa. Este moderatorul podcast‑ului „Fake News Theory cu Bogdan Oprea”. In acelasi timp, este implicat activ in mai multe proiecte de voluntariat in tara, dar si in misiuni umanitare internationale.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.070 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.