Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Fetele ironiei - Nicu Stejerean

Fetele ironiei - Nicu Stejerean
-20%
Preț: 40,00 lei
50,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 22 Apr. 2021
ISBN: 9786061717774
Anul publicării: 2021
Pagini: 230
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Finalitatea principala a acestei lucrari este de a realiza o prezentare  cat mai cuprinzatoare a ironiei, in calitatea ei de construct lingvistic de mare complexitate. Am incercat sa descriem conceptul diacronic, de la primele referiri cu privire la notiunea de ironie, pana in contemporaneitate, cand teoriile ce isi propun sa investigheze natura si functionarea ironiei sunt numeroase si variate, in ceea ce priveste perspectiva de analiza. Domeniul ironiologiei a devenit (ca si alte campuri de cercetare din sfera limbajului, de altfel) unul vast, cu abordari din directii diferite (stilistica, lingvistica generala, pragmatica lingvistica, filosofia limbajului, neurostiinte etc.), reprezentand, in unele cazuri, si un Intermezzo pentru studierea mai profunda a mecanismelor ce stau la baza generarii si functionarii limbajului uman.

Prin urmare, aceasta lucrare nu este una care sa vizeze strict o circumscriere a conceptului de ironie, ci atinge si alte problematici din amplul teritoriu al studierii limbajului uman. Cel putin, asa ne place sa credem.

Ne exprimam, astfel, dorinta ca, prin studiul realizat asupra ironiei, sa fi creat o lucrare utila pentru toti cei preocupati de cercetarea limbajului uman.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.104 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.