Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Ghidul gastronomic al Romaniei - Bucataria traditionala - Valentina Iordan

Ghidul gastronomic al Romaniei - Bucataria traditionala - Valentina Iordan
Preț: 28,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786068403380
Anul publicării: 2013
Pagini: 168
Categoria: Sfaturi Practice
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Bucataria, ca fapt de cultura, presupune dezvoltarea istorica atât ca si continut, cât si ca dinamica. Pe parcursul evolutiei sale, bucataria româneasca urmeaza etapele dezvoltarii comunitatii umane autohtone, ea fiind influentata de factori economici, sociali, de clima, relief, de contactul cu alte etnii si culturi, de gradul de civilizatie, dar si de gusturile si preferintele românilor. Cu toate acestea, ea reuseste sa-si pastreze traditia, gustul mâncarurilor transmitându-se din generatie în generatie, fara a ignora totusi tendintele înnoitoare în domeniu.

Lucrarea Ghidul Gastronomic al României – Bucatarie traditionala, aflata la a VIII-a editie, este revizuita cu atentie si reeditata pentru a oferi, atât neinitiatilor în ale bucatariei, cât si gospodinelor experimentate, o larga varietate de preparate culinare traditionale, specifice fiecarei zone etnoculturale (Ardeal, Banat, Bucovina, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Oltenia), precum si numeroase mâncaruri de post. Descrierea obiceiurilor populare specifice fiecarei regiuni si enumerarea festivalurilor cu accente gastronomice, precum si amintirea produselor alimentare traditionale nu fac decât sa apropie cititorul de folclorul românesc, caci - într-un fel sau altul - ne amintesc de locurile natale, cu obiceiurile si traditiile locale si de mâncarurile preparate de bunicile noastre. Aducând vorba la mâncarurile celor batrâni, trebuie spus ca acestia, fara a avea cunostinte referitoare la dieta ideala sau la necesarul zilnic de calorii, stiau totusi sa gateasca mâncaruri care îmbinau armonios gustul cu echilibrul nutritional, atât de necesar omului zilelor noastre. Posturile saptamânale erau si continua sa fie moduri de a aseza consumul de substante necesare traiului zilnic pe o directie sanatoasa.

Ghidul Gastronomic al României a fost desemnat ca fiind cea mai buna lucrare pe anul 2009 din România la sectiunea Easy Recipes de catre Gourmand World Cookbook Awards, fiind astfel nominalizata sa participe la titlul de cea mai buna carte de bucatarie din lume, alaturi de alti 50 de competitori.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.057 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.