Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Gindirea salbatica (Claude Levi Strauss)

Gindirea salbatica (Claude Levi Strauss)
-10%
Preț: 26,96 lei
29,95 lei (-9,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734618514
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 304
Format: 145x225 mm.
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lucrare clasica, Gindirea salbatica a avut o influenta decisiva in domeniul antropologiei si etnologiei, propunind o noua viziune asupra stiintei si a formelor cunoasterii care au precedat-o. Sintagma din titlu, devenita celebra, este adesea opusa gindirii moderne, stiintifice, insa autorul o intelege mai curind ca pe o infrastructura universala a acesteia. Studierea mai multor populatii indigene il conduce la o critica a teoriilor clasice ale lui Mauss si Durkheim privind totemismul si semnificatia activitatilor culturale ale indigenilor „primitivi”. Levi-Strauss utilizeaza totemurile si castele pentru a ilustra functionarea gindirii la primitivi si pentru a demonstra astfel ca gindirea „salbatica” este de fapt foarte apropiata de cea „civilizata”, iar stiinta nu e apanajul omului modern.
 
Traducere de I. Pecher

Cuprins: Stiinta concretului - Logica clasificarilor totemice - Sistemele transformationale - Totem si casta - Categorii, elemente, specii, numere - Universalizare si particularizare - Individul ca specie - Timpul regasit - Istorie si dialectica.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.