Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Ideologii politice actuale. Semnificatii, evolutii si impact (Mihaela Miroiu)

Ideologii politice actuale. Semnificatii, evolutii si impact (Mihaela Miroiu)
-10%
Preț: 35,96 lei
39,95 lei (-9,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734629367
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 480
Format: 160x235 mm.
Categoria: Sfaturi Practice
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

O remarcabila analiza sistematica a ideologiilor politice vehiculate in prezent si a modului in care configureaza acestea esichierul politic, volumul prezinta fiecare ideologie in parte dupa o prima abordare globala din perspectiva etica. Sint avute in vedere semnificatiile, originile si istoria ideologiilor, evolutia lor dupa 1989, precum si miscarile si politicile pe care le-au generat.
Ideologiile si impactul lor politic sint discutate atat la scara mondiala si europeana, cit si din perspectiva romaneasca, pentru a le oferi cititorilor o imagine cit mai cuprinzatoare. Lucrarea se adreseaza studentilor de la stiinte politice, iar prin tematica de actualitate pe care o abordeaza, politologilor si analistilor politici, politicienilor, persoanelor implicate in miscari civice sau chiar publicului larg interesat de subiect.
 
Din cuprins:
Ideologii politice: o perspectiva etica - Liberalismul - Social-democratia - Feminismul • Crestin-democratia - Conservatorismul - Ecologismul si ideologiile verzilor - Libertarianismul - Globalizarea si globalismul - Multiculturalismul - Anarhismul - Populismul - Comunismul - Extrema dreapta - Fundamentalismul religios.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.