Promotie manuale si auxiliare scolare!
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Ingrijiri speciale acordate pacientilor de asistenti medicali, pentru colegiile si scolile postliceale sanitare, Editia a IX-a (Lucretia Titirca)

Ingrijiri speciale acordate pacientilor de asistenti medicali, pentru colegiile si scolile postliceale sanitare, Editia a IX-a (Lucretia Titirca)
-10%
Preț: 36,00 lei
40,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 20 Sep. 2021
ISBN: 5948489300035
Anul publicării: 2008
Ediția: 2015
Pagini: 464

DESCRIERE

Ingrijiri speciale acordate pacientilor de catre asistentii medicali Lucretia Titirca 

Cartea despre Ingrijiri speciale acordate pacientilor de catre asistentii medicali este redactata de Lucretia Titirca, Elena Dorobantu, Florica Udma si a aparut in anul 2008 la editura Viata Medicala Romaneasca. Editia din 2015 marcheaza o recunoastere a valorii acestui volum, fiind cautat si apreciat de asistentii medicali, elevii si studentii din invatamantul de profil, cei care studiaza in colegii si scoli postliceale sanitare. Fiecare capitol detaliaza metode si îngrijiri speciale acordate pacienţiilor de către asistenţii medicali, fiind inspirata de cariera si experienta de-o viata a doamnei Lucretia Titirca.

DESCRIERE

Prezentare - Ingrijiri speciale acordate pacientilor de catre asistentii medicali.

Cartea redactata de Lucretia Titirca detaliaza  in capitole diferite tipuri de ingrijiri acordate pacientului de catre asistentul medical, in functie de afectiuni si boli.

Cuprins:

Ingrijirea pacientului cu afectiuni/deficiente ale aparatului respirator ( Gherghinica Gal, Monica Seuchea)... 34

Ingrijirea pacientului cu afectiuni/deficiente ale aparatului cardiovascular ( Gherghinica Gal, Monica Seuchea)... 49

Ingrijirea pacientilor cu afectiuni ale aparatului digestive si ale glandelor anexe ( Elena Dorobantu)

Ingrijirea pacientilor cu afectiuni/deficiente ale aparatului renal ( Gherghinica Gal, Monica Seuchea)

Ingrijirea pacientilor in stare grava ( Lucretia Titirca)

Ingrijirea pacientilor cu afectiuni oftalmologice (Elena Dorobantu)

Ingrijirea pacientilor cu afectiuni oto-rino-laringologice ( Elena Dorobantu)

Ingrijirea pacientilor cu afectiuni ale aparatului genital ( Florica Udma)

Ingrijiri acordate in obstretica (Florica Udma)

Ingrijiri in pedriatrie. Cresterea, dezvoltare, maturitate ( Gherghinica Gal, Monica Seuchea)

Ingrijirea pacientilor cu boli infecto-contagioase ( Lucretia Titirca)

Ingrijirea pacientului cu afectiuni/deficiente dermatologice ( Gherghinica Gal, Monica Seuchea)

Ingrijirea pacientilor cu afectiuni neurologice ( Lucretia Titirca)

Ingrijirea pacientilor cu afectiuni/deficiente psihiatrice ( Gherghinica Gal, Monica Seuchea)

Ingrijirea pacientilor cu afectiuni reumatice ( Elena Dorobantu)

Ingrijirea pacientilor cu afectiuni endocrine ( Florica Udma)

Ingrijirea pacientului cu afectiuni hematologiec(Elena Dorobantu)

Ingrijirea pacientului cu boli metabolica si de nutritie( Elena Dorobantu)

Ingrijirea persoanei varstnice ( Gherghinica Gal, monica Seuchea)

Ingrijirea pacientilor cu SIDA ( sindromul de imunodeficienta dobandita ) ( Lucretia Titirca)

Ingrijirea pacientului in faza terminala (Gherghinica Gal, monica Seuchea)

Plan de ingrijire ( I) a unui pacient cu multiple afectiuni in STI

Plan de ingrijire ( II)

Postfata

Bibliografie

Aceasta carte despre ingrijiri speciale acordate pacientilor de catre asistentii medicali este de un real folos tuturor celor care se pregatesc pentru profesii medicale, studentilor si elevilor din invatamantul medical. Volumul scris de Lucretia Titirca - ingrijiri speciale acordate pacientilor de catre asistentii medicali este unul din cele mai des folosite manuale in domeniul nursingului.

Despre autor:

Considerata cea mai proeminenta personalitate romana contemporana a profesiei de asistent medical, a facut pionierat prin cartile scrise si a dus o munca asidua pentru afirmarea si dezvoltarea acestei profesii, fiind asemănata cu celebrele sale înaintase în domeniu: Florence Nightingale, Edith Cavell si Virginia Henderson, femei care au dat identitate profesiei, au pus bazele nursingului modern în lume si si-au dedicat viaţa ingrijirii sanatatii si alinarii suferintei umane.

Doamna Titirca, devenita o legenda vie în asistenta medicala din ţara noastra, a elaborat mai mult de 10 manuale dedicate pregatirii de profesionisti în domeniu, manuale care se regasesc în programele de învatamant, examene şi concursuri. Cartile despre  ingrijiri speciale acordate pacientilor de Lucretia Titirca sunt folosite de generatii de elevi din invatamantul mediu sanitar, de catre asistentii medicali si studentii la facultatea de medicina.

Principalele lucrari publicate sunt: Breviar de explorari functionale si îngrijiri speciale acordate bolnavului; Dicţionar de termeni pentru asistentii medicali; Ghid de nursing cu tehnici de evaluare si îngrijiri corespunzătoare nevoilor fundamentale; Ingrijiri speciale acordate pacienţilor de către asistentii medicali; Urgenţele medico-chirurgicale – Sinteze pentru asistentii medicali.

Cartea despre ingrijiri speciale acordate pacientilor - lucretia titirca, este una din cele mai apreciate volume pentru asistentii medicali si cei care se pregatesc pentru examene in invatamantul mediu sanitar.

Detine o colectie impresionanta de diplome, titluri de onoare şi insigne, primite în ţara sau în strainatate – Austria, Elveţia, Danemarca, Republica Moldova, precum si numeroase premii pentru contributia importanta la afirmarea profesiei de asistent medical în Romania si în întreaga lume.

In anul 2002, a primit diploma de „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Baia Mare, ca o recunoaştere deosebita a activitatii sale de peste 40 de ani în slujba profesiei de asistent medical şi a oamenilor.

”M-am orientat spre invatamantul sanitar si am satisfactia interioara de a fi pregatit 45 de generatii de absolventi pe parcursul intregii mele cariere.

In anul 1964 am devenit profesoara de „ Tehnica Ingrijirii Bolnavului ”, dar si director adjunct al filialelor din Baia Mare si Sighet ale Scolii Tehnice Sanitare din Satu In perioada anilor 1971-1973 am fost director adjunct al Scolii Sanitare din Baia Mare, institutie nou infiintata.

In 1974 am fost numita asistent medical sef coordonator al Spitalului Judetean din Baia Mare, functie pe care am detinut-o pana la pensionare, in 1989, dar nu m-am oprit aici. Desi as fi putut alege odihna dupa o viata foarte activa, in 1994 mi-am infiintat propria institutie de pregatire a asistentilor medicali: Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” din Baia Mare, care a primit acreditare si al carei director am fost.

Numai dupa ce au survenit probleme de sanatate care mi-au restrans posibilitatile de a lucra, practic de trei ani si jumatate, am predat scoala imoddezinteresat, fara nicio pretentie materiala, unui profesor care sa duca stafeta mai departe, cu impacarea sufleteasca si convingerea ca am facut ceea ce trebuia, Incredintand institutia omului potrivit, care sa nu faca niciun compromis.

Dar nici in prezent nu mi-am incetat activitatea, lucrand ca director-fondator al Fundatiei de Ingrijiri la Domiciliu „ Crucea Alb- Galbena ” spune Lucretia Titirca.

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

RECOMAND!

Am invatat impreuna cu colegele mele de pe lucrarea aceasta in post-liceala. Toate suntem acum asistente si toate am reusit sa trecem examenele. Cu vointa si cartile doamnei Lucretia Titirca, se poate!!!
Created in 0.106 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.