Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Innebuneste-i! - Stelian Turlea

Innebuneste-i! - Stelian Turlea
-10%
Preț: 17,10 lei
19,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Expediere estimată: Luni, 13 Apr. 2020
ISBN: 9786068959375
Anul publicării: 2019
Pagini: 128
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Un ziarist cunoscut face o ancheta in legatura cu un politician corupt. Gaseste cu greu dovezi, oamenii se feresc sa vorbeasca pentru ca sunt speriati. Ziaristul insusi e urmarit, agresat, intimidat, se incearca arestarea lui, punandu-i-se in carca uciderea uneia dintre surse. Politicianul are oameni infiltrati inclusiv in politie, unde tabere adverse lupta pentru putere.
Iar in acest rastimp, la Gurile Dunarii are loc cea mai mare captura de droguri – doua tone.
Intervin mai vechile noastre cunostinte, inspectorul Victor Stamate si adjunctul sau Petrus, care descalcesc cat de cat itele.

Receptare critica„De stricta actualitate, textul e trepidant, frazele – scurte, trimiterile intre capitole solicita cititorii.” Jana Balacciu Matei
„Cartile politiste ale lui Stelian Turlea ofera o imagine partiala a creatiei sale de prozator. Dar intentiile sale sunt limpezi – scriitorul doreste sa ne ofere o radiografie cat mai completa a realitatii in care traim.” George Arion
„Proza lui Stelian Turlea este «ucigator» de dinamica, foarte accesibila, tensiunea competent turnata in tipare clasice, actiunea viu sincopata si caligrafierea personajelor aducand cu reusitele speciei cinematografice de tip giallo – varianta italiana a thrillerului gotic slasher. Si daca am facut o referinta filmica, trebuie mentionat si darul cu totul special al autorului evocat de a descrie cu ochiul operatorului versat, pe un scenariu antrenant si cu o regie compozitionala alerta, mereu surprinzatoare si perfect adaptata la exigentele scriiturii moderne.” Claudiu T. Ariesan

STELIAN TURLEA (n. 1946) a urmat studii de filologie si filosofie la Bucuresti, a fost gazetar („Lumea”, „Zig-Zag”, „Meridian”), dupa care a lucrat in televiziune, ca sef al departamentului de stiri al Antenei 1. Din 1996 a lucrat la ProTv ca director editorial, din 2000 este si editor senior al „Ziarului de duminica”. Autor a douazeci romane, zece carti de publicistica, noua carti pentru copii si doua traduceri. A ingrijit sase albume.
A primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatura pentru copii (2003), Premiul Asociatiei Editorilor din Romania pentru literatura pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti (2007), Premiul „Flacara” pentru literatura (2011).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.046 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.