Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Introducere in algebra computationala – Vol. II – aplicatii in grupuri, ecuatii algebrice, topologie - Alexandru Horvath

Introducere in algebra computationala – Vol. II – aplicatii in grupuri, ecuatii algebrice, topologie - Alexandru Horvath
-10%
Preț: 14,74 lei
16,38 lei (-10,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 29 Oct. 2020
ISBN: 9789733031031
Anul publicării: 2011
Pagini: 208
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

• Sa presupunem ca suntem in prima zi a inventarii cubului Rubik si amestecam culorile de pe fetele sale, fara sa inregistram operatiile efectuate, si nu dispunem inca de o strategie de rezolvare. Ar putea un calculator sa refaca imediat culorile initiale?

• Ecuatiile polinomiale de gradul 5 sau mai mare nu au formule de rezolvare prin radicali. Unele dintre ele insa pot fi rezolvate cu radicali. Poate calculatorul sa descopere aceste ecuatii?

• Poate fi folosit calculatorul in depistarea izomorfismului topologic a doua spatii topologice?

• Aceste intrebari primesc un raspuns in aceasta carte – schitand in acelasi timp si o parte din contururile unui capitol relativ tanar al matematicii – algebra computationala.

Autorul este matematician, conferentiar la Universitatea „Petru Maior” din Tg. Mures.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.086 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.