Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Introducere in psihologia experimentala - Mihaela Luminita Sandu

Introducere in psihologia experimentala - Mihaela Luminita Sandu
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 28 Oct. 2020
ISBN: 9786062810795
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 222
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cartea de fața, „Introducere in psihologia experimentala” abordeaza problematica metodei experimentale care nu este apanajul psihologiei experimentale, desi constituie obiectul sau principal. De altfel, metoda experimentala este solidar legata de evoluţia psihologiei ca stiinţa.
Autoarea ne propune in prima tema a carții un scurt istoric al psihologiei experimentale pornind de la Gustav Theodor Fechner (1801-1878), care a studiat relațiile existente intre cresterile stimularii fizice si cresterile fenomenului psihic corelat, continuand cu Hemann von Helmholtz (1821-1894), care a introdus termenul de deducție inconstienta, Wilhelm Maximilian Wundt (1832-1920), numit si parintele psihologiei experimentale, cel care a inființat primul laborator experimental in anul 1879 la Universitatea de la Leipzig si finalizand cu Ernst Heinrich Weber (1795-1878) cu cercetari in domeniul psihofizicii.
Incepand cu tema 2, autoarea carții ne introduce intr-o incursiune a metodelor de cercetare, incepand cu observația, care nu se reduce doar la observarea simpla a unui fapt, aratand in acelasi timp ca experimentul nu este singura metoda de cercetare a psihologiei desi ramane metoda ei cea mai importanta.
Metoda experimentului are in acelasi timp o valoare istorica pentru ca desprinderea psihologiei de filosofie, debutul sau ca stiinţa, sunt legate de introducerea experimentului in studierea fenomenelor psihice.
Corpusul carții este centrat in special pe prezentarea metodelor si tehnicilor experimentale a principalelor procese senzoriale si a proceselor psihice.
Lasand cititorii sa descopere tainele acestei carți ce se doreste un ghid de introducere in psihologia experimentala, este laudabil efortul autoarei de a edita o astfel de carte avand ca beneficiari principali studenții, masteranzii, dar si cadrele didactice interesate de domeniul psihologiei experimentale.
Prof. univ. dr. Mihaela Rus

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.063 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.