Editurile lui Florar
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Istoria penticostalismului romanesc, volumul 2 - Valeriu Andreiescu

PRP: 90,00 lei (-5%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 85,50 lei
Diferență: 4,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786068282459
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 648
Format: 16 x 23 cm
Categoria: Religie

DESCRIERE

Aceasta culegere de fapte si date din istoria penticostalismului romanesc, culese din marturii orale sau scrise, este un mijloc exceptional de informare si edificare asupra dezvoltarii de aproape un secol a credintei penticostale in Romania. Conspectarea unei istorii tulburatoare si necunoscute tinerei generatii alcatuieste genialitatea si ineditul acestei carti.

Istoria penticostalismului romanesc se evidentiaza prin cateva aspecte. Intai, este o istorie bazata in mare masura pe surse istorice orale – alaturi de surse istorice scrise si consacrate deja – culese si prelucrate de-a lungul anilor de la studenti, pastori, credinciosi.

In al doilea rand, autorul evidentiaza rolul Duhului Sfant in dezvoltarea penticostalismului romanesc. In viziunea autorului, istoria nu este doar un sir de intamplari sau evenimente care au avut loc, ci este in primul rand relatarea interventiilor lui Dumnezeu prin intermediul credinciosilor in nasterea si derularea evenimentelor.

In al treilea rand, Istoria penticostalismului romanesc este o istorie scrisa de un istoric. Cartile de istorie penticostala romaneasca scrise pana acum au fost scrise sau alcatuite de pastori, iar uneori interpretarea evenimentelor a fost facuta prea mult sau numai din perspectiva pastorala. De data aceasta avem de-a face cu o istorie scrisa cu obiectivitate si degajare fata de implicarea emotionala in descrierea evenimentelor. In al patrulea rand, autorul evita extremele in care s-au scris pana acum istoriile penticostale romanesti. Istoria penticostalismului romanesc ramane intr-o zona de mijloc fata de istoriile apologetice (scrise, de obicei, pana in 1989 si in primii ani dupa caderea comunismului), istorii in care erau evidentiate numai aspectele pozitive ale evenimentelor, dar lipseau cu desavarsire analiza si descrierea coabitarii (uneori tacite, alteori impuse, alteori voite) dintre biserica si statul comunist reprezentat prin aparatul represiv al Securitatii si al Departamentului Cultelor. De cealalta parte, autorul evita identificarea cu istoria-pamflet, revolutionara, in care sunt scoase la lumina mai mult evenimente si implicatii negative care dau nastere miscarilor de revolta sau provoaca schimbari dramatice in societate. In fine, Istoria penticostalismului romanesc este una dintre cartile de istorie despre dezvoltarea bisericilor penticostale romane care nadajduim ca ii va provoca si pe alti specialisti la cercetare si la completarea istoriei noastre bisericesti si va servi in viitor ca sursa de documentare pentru alte carti de istorie ce vor fi scrise.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.4603 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.