Festivalul cărților - ediția de vară -
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Memomed 2019. Editia 25 - Volumele 1 si 2 (Dumitru Dobrescu)

Memomed 2019. Editia 25 - Volumele 1 si 2 (Dumitru Dobrescu)
Preț: 89,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 3272
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 1152+344

DESCRIERE

"Ajuns la un sfert de secol de existenta, Memoratorul de Medicamente a fost si a ramas un instrument practic utilizat de catre farmacisti si de catre medici pentru actualizarea continua a informatiilor din domeniul medicamentului si pentru prescrierea optima a acestora.
 
Am asistat in ultimii ani la fenomenul de crestere a procentului de pacienti varstnici in populatie si implicit la o crestere a cererii pentru serviciile medicale datorata polipatologiei si polimedicatiei intalnite la aceasta categorie de populatie. De asemenea, bolile cu mortalitate mare si cu frecventa crescuta in populatie au determinat producatorii de medicamente sa investeasca in cercetare pentru descoperirea unor molecule noi, eficiente si sigure.

Cu toate ca introducerea medicamentelor noi in terapie, reprezinta un proces complex, anevoios si costisitor, cercetarea din ultimii 20 de ani s-a concentrat asupra unor arii terapeutice neacoperite suficient din punct de vedere farmacologic: boli degenerative, cancer, patologii inflamatorfii cronice cu componenta autoimuna, boli rare. In acest context, o amploare deosebita a luat-o dezvoltarea terapiei biologice, anticorpi monoclonafi nou inregistrati antagonizand fie efectul citokinelor (IL1, IL6; TNFa etc.) fie efectele activarii unor factori de crestere implicati in dezvoltarea si progresia tumorilor: factor de crestere epidermic, molecule de adeziune ale celulelor epiteliale, factor de crestere endotelial vascular, factor de crestere epidermic uman, etc.

O atentie deosebita a fost acordata bolilor rare si chiar daca cercetarea in acest domeniu este relativ deficitara datorita esantionului de populatie restrans, progresele facute prin autorizarea medicamentelor orfane sunt remarcabile.
 
Industria farmaceutica a investit si in domeniul formularilor farmaceutice noi si al asocierilor fixe de medicamente cu scopul cresterii aderentel la tratament.
 
Toate aceste informatii sunt incluse in editia curenta a Memoratorului de Medicamente si contribuie la informarea continua a profesionistilor care lucreaza in domeniul sanatatii".- Acad. Prof. Dr. Doc. Dumitru Dobrescu, in prefata lucrarii MEMOMED - editia 25

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
Recenzia așteaptă moderarea. Afișează recenzia.
5
Created in 0.100 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.