Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Monografia judetului Dambovita (1943) - Cornel Marculescu, Iulian Oncescu

Monografia judetului Dambovita (1943) - Cornel Marculescu, Iulian Oncescu
-10%
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 7 Apr. 2020
ISBN: 9786065372313
Anul publicării: 2014
Pagini: 104
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Mi-am aplecat privirea asupra acestei surse istorice la indemnul colegilor mei care s-au ocupat de editarea sa si care cunosteau preocuparile mele pentru perioada interbelica si pentru cel de-al Doilea Razboi Mondial. Desigur, fiind legat identitar de acest judet, nu-mi erau necunoscute o serie de monografii, enciclopedii si istorii locale dedicate judetului Dambovita, oraselor si comunelor sale, institutiilor sale civile sau ecleziastice, istoriei sale mai vechi si mai noi, o parte a acestora citate de catre autori in introducerea acestui volum.
Purtam cu totii in pedigriul nostru pecetea matricei noastre spirituale, uneori elective, mai intotdeauna afective, iar cel ce scrie aceste randuri nu face exceptie. De aceea, am citit acest manuscris adeseori cu interes, alteori cu condescendenta, cateodata cu intelegere, dupa cum unele afirmatii din lucrare sunt inca o proba ca – asa cum se intampla intotdeauna – o carte poarta amprenta timpului si circumstantelor in care a fost redactata. Nu putine dintre informatiile istorice redatate condensat in lucrare isi pastreaza inca actualitatea, dupa cum sunt destule ce pot fi considerate depasite sau exagerate…
prof. univ. dr. Silviu Miloiu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.052 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.