Clubul cartilor
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Noile religii seculare. Corectitudinea politica, tehnologiile viitorului si transumanismul - Nicu Gavriluta

PRP: 29,95 lei (-14,99%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 25,46 lei
Diferență: 4,49 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734672035
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 224
Categoria: Stiinte Umaniste

DESCRIERE

Traim intr-o lume in care religiozitatea capata valente nemaiintilnite de cind valul secularizarii a cuprins Occidentul si se raspindeste la nivel global. In volumul sau, Nicu Gavriluta analizeaza ruptura dintre religiile traditionale si noile religii seculare, care tind sa se generalizeze si sa aduca schimbari majore in viata noastra. Internetul, finantele, noua mass-media, corectitudinea politica, transumanismul sau postumanismul aduc modificari radicale in politica, in societate si in mediile universitare, creind noi religii, cu zei inca necunoscuti. Dar este oare aceasta directia pe care ne-o dorim? Noile religii seculare ridica unele intrebari privind calea pe care am decis sa o urmam si incearca sa aduca lumina in privinta lucrurilor pozitive sau negative care ne-ar putea astepta la capatul drumului.

„Am scris aceasta carte cu profunda convingere, inspirata de scrierile lui Mircea Eliade, ca negativitatea secularizarii si crizele aferente pot fi invinse daca decriptam convingator miturile, simbolurile si motivele religioase camuflate in ideologii subversive, filosofii excentrice si tehnologii provocatoare. Am interpretat astfel trei dintre religiile seculare actuale: corectitudinea politica, noile tehnologii si transumanismul. Acest act eliadesc de hermeneutica creatoare continua sa fie reconfortant, stimulativ si chiar soteriologic pentru fiecare dintre noi, intr-un plan mai subtil al existentei noastre.” (Nicu Gavriluta)

Nicu Gavriluta (nascut in 1963) este profesor universitar doctor si fost decan al Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-Politice a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi in perioada 2008-2016. Sociolog, antropolog si eseist. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. A fost presedinte si vicepresedinte al Societatii Sociologilor din Romania. A publicat volumele de autor: Mentalitati si ritualuri magico-religioase. Studii si eseuri de sociologie a sacrului (Editura Polirom, Iasi, 1998); Culianu, jocurile mintii si lumile multidimensionale (Editura Polirom, Iasi, 2000); Imaginarul social al tranzitiei romanesti (Editura Dacia, Cluj-Napoca, 2001); Fractalii si timpul social (Editura Dacia, Cluj-Napoca, 2003); Hermeneutica simbolismului religios. Studii si eseuri (Editura Fundatiei AXIS, Iasi, 2003); Miscari religioase orientale. O perspectiva socio-antropologica asupra globalizarii practicilor yoga (Editura Fundatiei AXIS, Iasi, 2006); Romania in starea Bardo. Publicistica si dialoguri culturale (Editura Provopress, Cluj-Napoca, 2006); Antropologie sociala si culturala (Editura Polirom, Iasi, 2009); Mama prostilor e mereu gravida. Sociologia patologiilor cotidiene (Editura Institutul European, Iasi, 2010); Sociologia religiilor. Credinte, ritualuri, ideologii (Editura Polirom, Iasi, 2013); Mit, magie si manipulare politica (Editura Institutul European, Iasi, 2015). Este coautor al volumelor: Sociologia sportului. Teorii, metode, aplicatii (Editura Polirom, Iasi, 2010); Religie si violenta in Europa seculara. Dialoguri la TRINITAS (Editura Trinitas, Bucuresti, 2016; Editura Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”, Iasi, 2016); Globalizare si identitate romaneasca (Editura Junimea, Iasi, 2018). A publicat articole si eseuri in Convorbiri literare, Scriptor, Ex Ponto, Timpul, Cronica veche, Observator cultural etc. In 2017 i s-a acordat Premiul pentru eseu de catre Uniunea Scriitorilor, Filiala Iasi, si Premiul „Vasile Conta” al Academiei Romane pentru volumul Mit, magie si manipulare politica.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5287 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.