Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Ochi de urs si alte povestiri (Mihail Sadoveanu)

Ochi de urs si alte povestiri (Mihail Sadoveanu)
-5%
Preț: 21,76 lei
22,90 lei (-4,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9736817563
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 464
Format: 130x200 mm.
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE


Depasind caracterizarile larg acceptate si devenite loc comun, care-l prezinta drept „maestru al descrierilor de natura”, sau pe cele livresti, „creator al unui stil original ce valorifica lexicul cronicarilor”, il putem (re)descoperi pe Mihail Sadoveanu ca pe un mare prozator al secolului XX, care poate fi citit cu placere si in secolul XXI.
Cele douazeci de povestiri cuprinse in volumul ingrijit de Nicolae Manolescu si Marius Chivu sint o pledoarie in acest sens. Mai mult, ele se pot constitui in reale surprize pentru cititorii care, dintr-un motiv sau altul, au uitat gustul naratiunii scrise intru obtinerea unei morale, dar cu un talent care elimina orice aer vetust.

Cuprins: Intr-un sat, odata - Hanul Boului - Cinele - Pacat boieresc - In padurea Petrisorului - Inecatul - Fintina Hazului - O istorie de demult - Mergind spre Hirlau - Fiorul - Codrul - Povestea cu Petrisor - Hotul - Haia Sanis - Bordeieni - Ochii ei arzatori de mult s-au stins... - Pe Deleleu - Ochi de urs - 24 iunie - Roxelana
 
Antologie de Nicolae Manolescu si Marius Chivu
Cuvint inainte si note de Marius Chivu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.