Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Omul si mediul animal intre mileniile VII-IV i. e. n. la Dunarea de Jos - Adrian Balasescu, Dragos Moise, Valentin Radu

Omul si mediul animal intre mileniile VII-IV i. e. n. la Dunarea de Jos - Adrian Balasescu, Dragos Moise, Valentin Radu
-10%
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 3 Apr. 2020
ISBN: 9737925416
Anul publicării: 2005
Pagini: 380
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

De la publicarea, acum 20 de ani, a primei sinteze a preistoriei Romaniei, nu s-au adunat prea mule date semnificative privind problematica abordata in aceasta lucrare. Este motivul pentru care chiar autorii afirma ca este nevoie de o incercare temerara, daca avem in vedere eterogenitatea si calitatea variabila a rezultatelor iar uneori, chiar raritatea lor pentru o parte dintre culturile neo-eneolitice din Romania. Regiunile analizate sunt prezentate pe provincii istorice, dar unele particularitati fizico-geografice au dus la particularizarea unor zone mai restranse: Cazanele Dunarii, valea Oltului, afluentii Dunarii etc. Pentru perioada luata in discutie, au evoluat culturile sau aspectele culturale Gura Baciului-Carcea, Starcevo-Cris, Vinca, Dudesti, Vadastra, Hamangia, Bolintineanu, Boian, Stoicani-Aldeni, Gumelnita, Salcuta si Cernavoda. Autorii inventariaza toate asezarile ce prezinta studii de arheozoologie, ceea ce permite realizarea de analize cu scopul de a furniza o imagine de ansamblu a cercetarii la acest nivel, respectiv consideratii privind paleoeconomia animaliera a comunitatilor neo-eneolitic din sudul Romaniei.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.050 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.