Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Opere: Descrierea starii de odinioara si de astazi a Moldovei - Dimitrie Cantemir

Opere: Descrierea starii de odinioara si de astazi a Moldovei - Dimitrie Cantemir
Preț: 125,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 5 Noi. 2020
ISBN: 9789975851886
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 392
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Volumul include una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Dimitrie Cantemir, Descrierea […] Moldovei, care face corp comun cu Hronicul…, cu Historia moldo-vlahica si alte scrieri dedicate istoriei culturii si civilizatiei romanesti. Descrierea […] Moldovei a fost elaborata la cererea Academiei din Berlin in 1714, cand scriitorul a fost ales membru al acestei prestigioase institutii. Spectrul de probleme, abordat de Dimitrie Cantemir in aceasta scriere stiintifica, cu caracter monografic, este deosebit de extins. Autorul prezinta tara si poporul sau sub aspect descriptiv geografic, istoric, social-politic, etnologic, cultural si bisericesc, largind substantial orizonturile cunoasterii cu privire la trecutul si prezentul poporului roman, devenind un adevarat deschizator de drumuri in cele mai variate domenii ale culturii si spiritualitatii romanesti. Descrierea […] Moldovei e si un omagiu adus plaiului natal, un imn de dragoste inaltat raurilor, muntilor si codrilor Moldovei, obiceiurilor stravechi, pamantului si mitologiei poporului roman.
 
Editia e insotita de un studiu introductv, de note si indici, precum si de o sectiune de iconografie.
 
Volumul este destinat istoricilor, cercetatorilor literari, jurnalistilor, studentilor si profesorilor, celor interesati de mostenirea literara a lui Dimitrie Cantemir.
 
Studiu introductiv, note si iconografie de Andrei si Valentina Esanu
Traducere din limba latina si indici de Dan Slusanschi

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.061 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.