Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Originile ideatice ale totalitarismului de dreapta. Repere ale teoriei viral-metamorfice - Vlad D. Gafita

Originile ideatice ale totalitarismului de dreapta. Repere ale teoriei viral-metamorfice - Vlad D. Gafita
-10%
Preț: 37,80 lei
42,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 15 Apr. 2020
ISBN: 9786065374171
Anul publicării: 2018
Pagini: 488
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cartea lui VLAD GAFITA e o carte de invatatura pentru inima si minte.
Ea este o temerara invitatie la lectura si meditatie. E o exemplara pledoarie pentru moderatie si democratie, pentru acuzarea si condamnarea pe taram politic a oricarei forme de extremism, fie el de dreapta sau de stanga.
Cartea aceasta, atent si prudent pregatita, indelung elaborata, bine gandita si temeinic ordonata, cu o inedita teorie si metodologie stiintifica de lucru, este scrisa cu inima si cu mintea, intr-un limbaj curat, academic, plin de vibratiile sufletului si luminile unei minti inteligente, cultivate, animate de cele mai inalte idealuri umane; ea merita sa devina un nepretuit dar si indreptar al tineretului studios de astazi si de maine.
Prof. univ. dr. Mihai Iacobescu
 
Abordarea unei teme de o asemenea complexitate semantica, conceptuala si ideatica a insemnat pentru noi un efort de peste cinci ani, care a presupus asumarea unei viziuni interdisciplinare dar, mai ales, transdisciplinare. Desi pretextul studiului nostru a fost, initial, unul de natura istorica, parcurgerea vastului material bibliografic ne-a indreptat atentia si catre alte zone stiintifice, precum: filosofia, filosofia politica, sociologia, politologia, antropologia culturala, teologia etc. Ne-am vazut, deseori, in situatia de a combina demersul cercetarii cu cel al invatarii deoarece, in numeroase cazuri, a trebuit sa ne familiarizam noi insine cu anumite directii teoretice, specifice stiintelor sociale. Natura si caracterul exhaustiv al temei ne-au impus utilizarea unei bibliografii variate din punct de vedere lingvistic – dificultate pe care speram sa o fi depasit cu succes.
Vlad D. GAFITA

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.