De Dragobete citeste si iubeste romanest
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Pachet Limba si literatura romana. Manualul, caietul si cartea mea de gramatica pentru clasa a 6-a - Florentina Samihaian, Sofia Dobra

Pachet Limba si literatura romana. Manualul, caietul si cartea mea de gramatica pentru clasa a 6-a - Florentina Samihaian, Sofia Dobra
PRP: 99,00 lei (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 84,15 lei
Diferență: 14,85 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Luni, 4 Mar. 2024
ISBN: 9273
Anul publicării: 2023
Pagini: 565

DESCRIERE

Limba si literatura romana. Manual clasa a 6-a - Florentina Samihaian

Acest manual școlar este realizat în conformitate cu Programa școlară aprobată prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 3393/28. 02. 2017

Limba si literatura romana. Caietul elevului clasa a 6-a - Florentina Samihaian

Prezentul auxiliar a fost avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Ordinul nr. 3530 din 04. 04. 2018 şi se regăseşte la poziţia nr. 270 din anexa Ordinului. 

Lucrarea este realizată în conformitate cu Programa şcolară pentru disciplina Limba şi literatura română, clasele a V-a - a VIII-a în vigoare, aprobată prin OM Nr. 3393/28. 02. 2017.

Inovator din punct de vedere didactic şi atractiv prin textele-suport propuse, caietul poate fi utilizat zilnic la clasă, pentru elevii cu ritm susţinut de lucru, dar şi acasă, pentru realizarea temelor.

Cartea mea de gramatica. Clasa a 6-a - Sofia Dobra

ediție revizuită conform DOOM3

Lucrarea este realizată în conformitate cu programa şcolară în vigoare pentru disciplina LIMBA Şl LITERATURA ROMÂNĂ (clasele a V-a - a VIII-a), aprobată prin ordinul ministrului nr. 3393/28. 02. 2017.

Cartea mea de gramatică reprezintă un auxiliar indispensabil orei de limba și literatura română, deoarece:
- cuprinde tot ceea ce trebuie să știe și să exerseze elevul la acest nivel;
- propune un demers didactic coerent și eficient, în care elevul observă, învață, exersează și rezolvă un test rapid;
- cuprinde aplicații relevante și diversificate, care îi pun pe elevi în situații de comunicare cotidiene;
- oferă mici inserții teoretice, care reamintesc și fixează informațiile;
- aduce informaţii noi din Gramatica Academiei şi din DOOM3;
- explică elevilor cele mai frecente dificultăți gramaticale;
- cuprinde lecții de recapitulare și teste sumative.

Această lucrare reprezintă un auxiliar pentru activitatea din clasă, dar şi un mijloc sintetic şi eficient de actualizare a conţinuturilor din noua programă de limba română pentru clasa a Vl-a, care aduce multe schimbări în domeniul construcţiei comunicării, mai ales în partea de gramatică.
Există două scopuri ale exerciţiilor propuse:
• actualizarea sau clarificarea achiziţiilor, urmate de reamintirea notiunilor teoretice, la rubrica Observ si învăţ!;
• consolidarea competenţelor lingvistice dobândite, la rubrica Exersez.
în partea intitulată Dificultăţi se atrage atenţia asupra unor aspecte care pot crea confuzii, asupra unor interpretări controversate ale unor construcţii lingvistice sau se prezintă unele noutăţi din Gramatica limbii române, publicată de Academia Română în 2005, şi din Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic (DOOM3), apărut în 2021.
Sunt propuse foarte multe şi variate exerciţii de consolidare a competenţelor, organizate de la simplu la complex, astfel încât elevii să abordeze progresiv noţiunile şi să fie capabili să rezolve corect cerinţele dificile. S-a urmărit, în acelaşi timp, introducerea de elemente ludice, plăcute pentru elevii de gimnaziu. S-a plecat de la uzul curent al limbii pentru a se ajunge la analiza unor texte literare valoroase şi atractive, actuale sau clasice. 
Un element element inedit îl constituie rubrica Test flash, aflată la finalul fiecărei lecţii. Este un test scurt, de câteva minute, care se poate aplica în clasă pentru realizarea feedbackului sau le poate servi elevilor pentru autoevaluare acasă.
Fiecare dintre cele nouă unităţi ale lucrării se încheie prin două pagini de recapitulare ce permit actualizarea prin exerciţii diverse a tuturor noţiunilor studiate în unitatea respectivă. Există şio pagină de evaluare cu două teste, care pot fi folosite ca model pentru elaborarea de către profesori a unor asemenea probe sau pot fi utilizate ca mijloace de autoevaluare
de către elevi. Sunt propuse şi exerciţii pentru recapitularea finală, care vizează toate achiziţiile clasei a Vl-a. Nu trebuie neglijate nici prezentarea grafică de calitate şinici posibilitatea ca multe dintre exerciţii să fie rezolvate chiar pe carte.


 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5419 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.