2022 Anul meu
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Pro Basarabia, Pro Romania. Scrisori deschise - Dumitru C. Moruzi

Pro Basarabia, Pro Romania. Scrisori deschise - Dumitru C. Moruzi
-15%
Preț: 41,65 lei
PRP: 49,00 lei (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai sus.
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Duminică, 23 Ian. 2022
ISBN: 9789975852661
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 216
Categoria: Stiinte

DESCRIERE

Editie de Victor Durnea

Volumul cuprinde o mare parte din publicistica scriitorului Dumitru C. Moruzi (1850 – 1914), autor al romanelor Pribegi in tara rapita si Instrainati, (tiparite de Editura Stiinta in colectia „Mostenire” in anul 2014) si anume acele interventii, sub forma unor „scrisori deschise” adresate directorilor unor ziare si reviste sau unor personalitati marcante ale vremii, de la Chisinau (Pavel Crusevan), Bucuresti (Ion Tanoviceanu, C. G. Costa-Foru, Const. Mille) si Iasi (dr. C. Thiron), din Transilvania (Vasile Goldis, Al. Vaida Voevod) si chiar de la Petersburg (N. N. Durnovo), interventii ce nazuiesc sa corecteze anumite afirmatii facute in presa, relative indeosebi la Basarabia, ori sa determine orientarea opiniei publice, implicit a autoritatilor supreme – Guvern, Parlament, Rege – intru luarea unor decizii importante, precum alaturarea Romaniei la Tripla Intelegere (Antanta) si intrarea in razboiul mondial de partea acesteia si impotriva Puterilor Centrale (Germania si Austro-Ungaria).

Mentinand si amplificand interesul pentru Basarabia in Regatul liber, militand pentru decizia pe care viitorul avea sa o dovedeasca drept cea corecta, „scrisorile deschise” ale lui D. C. Moruzi au o inestimabila valoare documentara si, in acelasi timp, lumineaza conceptiile sociale, politice si filosofice ale unui scriitor si ale unui formator de opinie de la inceputul secolului al XX-lea.

Volumul, ca si intreaga colectie „Memoriile Basarabiei”, este destinat tuturor celor interesati de trecutul Basarabiei.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.