Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Psihologia succesului. Autosugestie si relaxare - Irina Holdevici

Psihologia succesului. Autosugestie si relaxare - Irina Holdevici
-10%
Preț: 21,67 lei
24,08 lei (-10,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 6 Apr. 2020
ISBN: 9789737498977
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 367
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lucrarea de fata abordeaza un subiect de un real interes pentru o categorie larga de cititori preocupati de aspectele psihologice ale performantei umane in general.
Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca exista unele elemente comune care caracterizeaza personalitatea omului care reuseste indiferent de domeniul de activitate.
Desigur, exista si diferente, mai ales in privinta aptitudinilor, care pot sa fie psihomotrice la sportivi, artistice sau manageriale, dar personalitatea orientata spre succes pare sa fie impinsa de aceleasi resorturi interioare specifice.
Mai mult, metodele de reglare si autoreglare ale starilor psihice, care isi au originea in psihologia umana se se extind astazi tot mai mult in activitatea tuturor categoriilor de oameni si mai ales in psihologia educationala, pentru prevenirea esecului scolar si/sau profesional datorat unor factori de natura afectiva.
Stresul, de exemplu, reprezinta o dimensiune constanta a vietii noastre cotidiene. Daca pana in 1989 factorii stresanti tineau, in primul rand, de aspectele negative ale dictaturii, la ora actuala, societatea de tranzitie aduce pe scena vietii, noi tipuri de situatii stresante: incertitudinea, schimbarile rapide si adesea imprevizibile, concurenta, somajul, necesitatea reorientarii si recalificarii profesionale rapide si, nu in ultimul rand, scaderea nivelului de trai. Oamenii, ca indivizi izolati au rareori posibilitatea de a influenta evenimentele stresante externe. Tot ce pot face este sa‑si insuseasca niste strategii adaptative care sa‑i faca mai rezistenti la agresiunile psihice si mai eficienti in activitate.
Dupa descrierea mecanismelor psihologice ale stresului psihic lucrarea ofera cititorilor cateva metode simple de prevenire si combatere a consecintelor negative ale stresului. Acestea sunt: autosugestia, gandirea pozitiva, relaxarea si autoprogramarea mentala. Sunt descrise in detaliu tehnici simple de autoreglare a starilor psihice, tehnici pe care subiectii le pot practica independent, fara a apela la serviciile unor cabinete de specialitate.
Ajutandu‑se singuri, acestia vor face economie de timp, bani si tranchilizante, evitand sa devina pacientii cabinetelor de psihoterapie sau psihiatrie.
Mai mult, aceste tehnici de autoreglare nu au doar un rol psihoprofilactic, de prevenire a producerii unor tulburari nevrotice si psihosomatice, ci si un rol autoinformativ, practicarea lor de catre oamenii sanatosi contribuind la cresterea eficientei unor procese si functii psihice (se obtine o mai buna concentrare a atentiei, o memorie cu indicatori superiori, o vointa mai puternica si un echilibru emotional de nivel superior) si a randamentului in activitate.
Sunt prezentate cateva teorii psihologice despre personalitate, insistandu‑se asupra unor trasaturi specifice marii performante, asupra unor probe simple prin intermediul carora fiecare isi poate cunoaste unele trasaturi de temperament sau de caracter fara a se adresa neaparat unor cabinete psihologice autorizate.
Partea cea mai importanta a lucrarii este dedicata unor tehnici de reglare si autoreglare a starilor psihice in vederea echilibrarii emotionale si cresterii nivelului performantelor personale.
Dintre acestea mentionam relaxarea, exercitiile Hatha‑Yoga, hipnoza, precum si unele tehnici de terapie comportamentala.
Lucrarea este rodul experientei autoarei in domeniul psihoterapiei, psihologiei sportive si a psihologiei optimizarii comportamentului, ea cuprinzand date din literatura de specialitate, dar si cazuri clinice in care tehnicile psihoterapeutice si autoformative au ajutat persoana sa devina mai sanatoasa, mai echilibrata, mai eficienta.
Lucrarea se adreseaza tuturor celor care doresc sa se autoperfectioneze si sa fie sanatosi, eficienti si sa aiba succes indiferent de domeniul de activitate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.059 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.