Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Relatii romano-sarbe (1875-1913) - Bogdan Catana

Relatii romano-sarbe (1875-1913) - Bogdan Catana
-10%
Preț: 35,10 lei
39,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 2 Apr. 2020
ISBN: 9786065370883
Anul publicării: 2012
Pagini: 244
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Un model de munca onesta, daruita cercetarii fundamentale, de arhiva si de izvoare, comentarii si interpretarii superioare, ponderate si judicioase a infaptuirilor istoriografice de la noi si de la vecinii nostri. Un stil sobru, dar si alert, cu o frazare lejera, accesibila, rezultat al unei rafinari alese (si in acord cu un barometru viu, al propriului ego profesional), a uriasei avalanse de informatie. Rezultatul, o reusita istoriografica majora, ce sta, cu indreptatire, alaturi de cele cateva izbanzi, de reper, la hotarele cunoasterii, despre noi si cei ce ne sunt aproape.
Prof. univ. dr. Miodrag MILIN

Autorul ne ofera o imagine cat mai completa asupra relatiilor politico-diplomatice existente intre cele doua state, asupra obiectivelor externe, adeseori comune, ale cercurilor conducatoare de la Bucuresti si Belgrad, asupra rolului jucat de Romania si Serbia in Balcani, asupra jocului diplomatic pe care fiecare din cele doua a trebuit sa-l faca in raporturile cu Marile Puteri, indeosebi cu Austro-Ungaria, pentru a-si mentine fiinta statala si integritatea teritoriala. … Departe de a fi de o intensitate remarcabila, relatiile romano-sarbe se inscriu pe linia unei amicitii, cu momentele sale bune sau mai putin bune, cu manifestari de orgolii si interese particulare dincolo de cauza comuna. Cu toate acestea, respectivele relatii meritau a fi analizate din perspectiva istorica, cu obiectivitate, fara partizanat.
Prof. univ. dr. Sorin Damean

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.