Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Relatile economice romano-britanice (1919-1939). Studii si documente - Marusia Cirstea

Relatile economice romano-britanice (1919-1939). Studii si documente - Marusia Cirstea
-10%
Preț: 45,00 lei
50,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 9 Apr. 2020
ISBN: 9786065371538
Anul publicării: 2013
Pagini: 352
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Relatiile anglo-romane dupa 1920 au avut ca principal obiectiv problemele economice, financiare si comerciale. In acea perioada, Romania prezinta contraste izbitoare intre subdezvoltarea inradacinata puternic si inflorirea, chiar daca inegala, a industrializarii si urbanizarii. „Eminamente agricola” inainte de razboi, Romania interbelica devine „o tara prezentand categoric aspectele economiei mixte: agricole si industriale”. In aceasta perioada, industria s-a dezvoltat si a devenit din ce in ce mai capabila sa satisfaca nevoile consumatorilor, iar importurile de materii prime si bunuri semiprelucrate au crescut intr-un ritm mai rapid decat cele de articolele finite. In primul deceniu de dupa desavarsirea unitatii statele „Romania reusise sa-si sporeasca productia industriala cu 50% […]. In dezvoltarea aceasta rapida se dovedea un ritm de desfasurare similar celuia in care se dezvoltau industriile cehoslovace si poloneze”. Chiar si agricultura a dat semne de schimbare: in mod traditional ea se baza pe productia de cereale, iar acum s-a inregistrat o usoara deplasare spre cultivarea legumelor si plantelor industriale. Totodata, este de subliniat ca, in toate ramurile economiei, statul si-a asumat un rol conducator din ce in ce mai accentuat – desi respecta proprietatea privata si garanta capitalul privat, fie intern fie extern – cu scopul de a planifica si controla asupra a ceea ce a ajuns sa fie numita „economia nationala”.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.072 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.