Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Romanul romanesc si morfologia puterii - Florin Oprescu

Romanul romanesc si morfologia puterii - Florin Oprescu
-10%
Preț: 39,60 lei
44,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786062402297
Anul publicării: 2018
Pagini: 274
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Romanul romanesc si morfologia puterii - Florin Oprescu
 
Din Cuprins:
◊ Critica ideilor despre Putere
◊ Puterea activa a Subiectului
◊ Puterea reflexiva a Subiectului
◊ Pasivizarea Subiectului in fata puterii Istoriei
◊ Impersonalizarea puterii in romanul contemporan
"Excelenta carte a lui Florin Oprescu explica in mod convigator evolutia romanului romanesc in ultimele doua secole. Remarcabila eruditie a autorului, intodeauna serioasa si exhaustiva, este deosebit de pertinenta pentru studiul secolului 20, cand romanul a devenit un important, poate cel mai important gen al literaturii romane."
Toma Pavel (Chicago)
"La inceput a fost Puterea!, spune Faust, in camera lui de studiu, corectand de mai multe ori textul biblic si inlocuind, pe rand, Cuvantul cu Sensul (sau Rostul, Talcul), cu Puterea si cu Fapta. Este izbitor ca in Romanul romanesc si morfologia puterii, asemenea personajului goethean, Florin Oprescu leaga Puterea de cuvant, de sens si de fapte. Nu trebuie neglijata majuscula. Este, la urma urmei, un semn simbolic al puterii insesi, iar in cazul de fata transforma Puterea in personaj principal al cartii."
Ioana Parvulescu (Bucuresti)
"Metoda analizei discursive folosita de Florin Oprescu explica, mai ales in cazul romanesc, care este miza atunci cand vorbim despre productia si receptia artistica, formarea canonului national sau rolul criticii literare. In functie de schimbarile relatiilor istorice de putere, sunt analizate constructe narative care sunt normative, subversive sau care transgreseaza regulile."
Christina Vogel (Zurich)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.063 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.