2022 Anul meu
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Serie de autor Maria Timuc, compusa din 6 carti

Serie de autor Maria Timuc, compusa din 6 carti
-5%
Preț: 195,70 lei
PRP: 206,00 lei (-5%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai sus.
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 31 Ian. 2022
ISBN: 7766
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 2089
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Seria autoareai Maria Timuc este formata din sase titluri:

- Pasi catre tine insuti. Vindecarea cauzala - Maria Timuc
- Pasi catre tine insuti. Puterea frumusetii interioare - Maria Timuc
- O inima pentru inimi
- Ovidiu Bojor, Omul care a cucerit varfurile. Principii de vindecare fizica, mentala si spirituala - Maria Timuc
- Cele mai frumoase chipuri ale iubirii
- Donator, medic, pacient - Calatori prin randuiala divina. Pagini de istorie a medicinei romanesti

 

 

Descriere - Pasi catre tine insuti. Vindecarea cauzala - Maria Timuc

 

  "Maria Timuc este un dar prin care pronia a voit sa comunice cu noi, vorbindu-ne despre iubire, acea mare iubire prin care ii recunoastem pe toti semenii ca fiindu-ne frati; despre Iisus si despre rugaciunea inimii; despre marii sfinti ai neamului romanesc, chiar daca inca unii nu sunt sanctificati plecand nu prea de mult dintre noi; despre vindecare si auto vindecare; despre necesitatea de a ne pastra intelepciunea gandului si a faptelor noastre.

O intalnire cu Maria Timuc ramane adanc incrustata in memoria retinei si in sensibilitatea sufletului. Ramai cu sentimentul ca exista oameni pe care Cerul i-a ales ca purtatorii sai de daruri pentru ca, la randul lor, sa le daruiasca noua.

Maria Timuc - poeta, prozatoare, eseista, ziarista - angelic inspirata, ne aduce in scrierile sale, idei mereu noi, surprinzatoare, sclipiri ale unui spirit feminin subtil, scormonitor de nestemate in solul tern al realitatii contemporane.

Scrierile Mariei Timuc au asupra cititorului un efect trezitor al bucuriei de a fi si al luciditatii care ne descopera sensurile originare, din illo tempore ale lumii - sensuri care par pierdute in continua sa zbatere si curgere spre niciunde a cotidianului tot mai apasator.

Prin opera sa, Maria Timuc ne reconecteaza la Sursa Divina, ne scoate din deznadejde imbarbatandu-ne si spunandu-ne ca inca nu este totul pierdut, ca dupa furtuna purificatoare, de acolo de sus, cineva trimite copiilor sai lumina iubirii iertatoare si Soarele datator de viata. (Dumitru Constantin Dulcan)

Eseurile - as spune spirituale - pe care le veti citi in aceasta carte au fost publicate in ziarul Jurnalul National intr-o rubrica sugestiva: "Pasi catre tine insuti". Aici gasiti doar o mica parte dintre cele scrise de mine de-a lungul timpului, inclusiv in ziarul National, unde am semnat ani intregi o rubrica ce purta semnul luminii: BEC-ul! Lumina a fost si este... cautarea mea, cred ca este si cautarea dumneavoastra. Lumina suntem noi, este acea parte din noi pe care o pierdem prin experienta dureroasa, traumatizanta, prin greutatile si provocarile vietii noastre. Fiecare dintre eseurile pe care le veti citi aici se doreste a fi un mic indiciu catre... lumina care sunteti, o mica idee pentru a percepe diferit si a pasi inca putin catre Sine, catre o stare de spirit ziditoare. Eu am avut nevoie de lectura, am avut nevoie de aceasta cautare de sine, am avut nevoie de indicii, de marturisiri si de oameni care sa ma sprijine, sa ma impac cu evenimentele dureroase ale vietii, am avut nevoie sa invat acceptarea si sa invat pas cu pas sa inteleg lumea altfel decat era inteleasa la suprafata. Am avut nevoie de o coborare in profunzimea propriei mele fiinte si, daca tineti in maini aceasta carte, cred ca si dumneavoastra cautati... dincolo de aparente si, poate, aveti nevoie sa patrunderi sensul mai profund al propriei vieti.

In cautarea mea am descoperit puterea ideilor de a corecta constiinta, de a modifica instantaneu starea de spirit, respectiv energia, sistemul mental, emotional si, adesea, actiunile flintei. Ideile pot fi vindecatoare si asta incearca sa faca fiecare dintre ideile pe care le veti citi aici. Fiecare dintre ele ar putea fi un medicament pentru suflet si minte. De-a lungul timpului au fost multi oameni care si-au schimbat decizii dramatice ajungand in posesia unora dintre aceste idei. Au fost oameni care si-au facut carti din scrierile mele, decupand articolele din ziarele la care am lucrat: exista mii de astfel de carticele personale, care le-au fost oamenilor calauze in momentele lor cruciale de viata. Cautand si scormonind existenta pentru mine insami, am gasit ca ceea ce a fost bun pentru mine e bun si pentru alti oameni. Ce am inteles pentru mine si mi-a fost de ajutor, e bun si e de ajutor si celorlalti. Sper ca ideile pe care le veti citi aici sa va daruiasca un strop de speranta, un strop de bucurie, un strop de incredere, un strop de crestere interioara si sprijin pentru a merge mai departe in propria dumnea¬voastra cautare de sine si in vindecarea sau ameliorarea sufletului si a mintii. Lipsurile, traumele, pierderile si toate cele grele ale vietii ne pot deprima, ne pot trage printre umbrele lipsei de speranta si ale nefericirii. Uneori e indea¬juns sa interactionezi cu o idee pentru a-ti schimba viata. M-as bucura daca... o idee, fie si una singura, este... ideea in care va recunoasteti si in care va gasiti o justificare pentru a merge mai departe, catre lumina si iubirea in care ati venit in aceasta lume. (Maria Timuc)

 

Nr. de pagini: 352
Anul aparitiei: 2015

 

 

Descriere - Pasi catre tine insuti. Puterea frumusetii interioare - Maria Timuc

 

Iubirea insasi si frumusetea ei diafana radiaza ca o lumina din alte sfere, prin ochii nostri, prin mainile noastre, prin ganduri, prin cuvinte si prin fapte frumoase. De aceea frumusetea e reala; e reala pentru ca e divina si divin e sufletul care-o contempla, iar fara a ne contempla natura reala, noi nu putem trai.

Cred – gratie propriei mele experiente spirituale – ca noi suntem poeziile lui Dumnezeu si ne scriem intamplarile, emotiile, sentimentele si gandurile pe care le traim asa cum divinul ne-a scris pe noi, prin imagini holografice, pe care le memoram in inconstient si pe care cred ca le luam cu noi dincolo de viata aceasta. Suntem imagini luminoase, constiente, inzestrate cu liber arbitru, aflate intr-o calatorie fantastica prin Univers, intr-o calatorie in "somn”, in acest somn numit viata noastra, un somn din care trebuie sa ne trezim si sa devenim constienti ca suntem frumosi, suntem poezii si scriem, prin tot ce traim acum si aici, imagini poetice care vor ramane pentru totdeauna in marea Carte Divina. Este un mare noroc faptul ca existam, ca gandim, ca simtim dragoste sau suferinta, este miraculoasa viata noastra: sa fim constienti de acest miracol, sa iubim viata, chiar daca avem cosmaruri uneori, chiar daca nu e usor uneori, chiar daca suntem deprimati alteori. Sa avem incredere in frumusete si-n puterea noastra de a alege sa ne intoarcem la ea, caci acesta-i drumul nostru, este drumul care ne duce catre iesirea din vis si catre trezirea noastra in ziua eterna a lui Dumnezeu, in acea zi in care... nu exista nastere si moarte, ci numai constiinta care... adoarme uneori. Va doresc din toata inima drum bun catre Sine, drum bun catre lumina constientei si drum bun catre propria FRUMUSETE interioara!

"Scrisul ei pare a fi inspirat din alte sfere ale Universului”

 Maria Timuc insira pe firul timpului toate comorile care confera vietii sens, frumusete si fericirea de a fi. Cuvintele ei strabat veacurile incepand de la intelepciunea Orientului antic pana la implicatiile psihologice ale lumii contemporane.

Scrisul ei alert, inteligent, cu incursiuni in ungherele contorsionate ale sufletului omenesc, pare a fi inspirat din alte sfere ale Universului. O putem considera pe Maria Timuc, fara a gresi, o prietena a ingerilor care ii arata in permanenta iesirea spre lumina din labirintul framantatei noastre existente. - Dumitru  Constantin Dulcan

"Maria m-a invatat... sa vindec, in primul rand, sufletul”

 Pe Maria Timuc am cunoscut-o in urma cu... vreo 30 de ani. Pentru mine a fost si este o partenera deosebita si a insemnat un exemplu de daruire in iubire fata de Creator si fata de Creatie. Aceasta este iubire cu adevarat, diferita de dragoste, acea forma de dragoste care duce la perpetuarea speciei.

Al doilea aspect a fost cel al daruirii pentru alinarea sau vindecarea suferintei semenilor nostri prin mijloace naturale. Multi ani de-a randul a condus o rubrica in ziarul National, apoi in 7 Plus. Am raspuns la sute, poate la mii  de scrisori primite la redactie, incercand sa aduc alinare printr-un gand bun, printr-un zambet si prin minunatele daruri de substante active continute in plantele medicinale, dar si prin ceea ce numeste Maria "vindecarea cauzala” sau simptomatica a medicinii alopate. Maria m-a invatat pe mine sa vindec in primul rand sufletul prin "sufletul plantelor” care, prin bunatatea lor, prin daruirea lor, parfumeaza mainile celor care strivesc.

Am mai invatat de la Maria ca inceputul oricarei actiuni incepe prin expresia "Pasi catre tine insuti...”, titlul minunatei sale carti care conduce cititorul catre cunoasterea de sine si intelegerea profunda a propriei fiinte. Pentru ca omul sa ajunga la o astfel de cunoastere, ne spune Maria, are nevoie de armonie interioara, de frumusete interioara, de intelegere a trairilor sale, de alegere constienta a acestor trairi, de schimbare a perceptiilor care creeaza sentimentele, emotiile si gandurile sale. Armonia omului cu sine insusi face ca lumea in care traim, framantata si confuza, cazuta in diferite patimi si-n suferinta, sa devina o lume mai frumoasa, mai prietenoasa si mai constienta. Maria reuseste – prin eseurile sale -  sa infrumuseteze lumea, sa ofere cunoasterea initiatica atat de pretioasa, care ajuta, alina si poate schimba constiinta omului, schimbandu-i viata. - Acad. Dr. Ovidiu Bujor

 

Nr. de pagini: 398
Anul aparitiei: 2015

 

 

Descriere - O inima pentru inimi

 

Confesiuni prof. dr. Maria Dorobantu

,, Luand in considerare valoarea publicatiilor sale, ansamblul lucra-rilor Stiintifice, cariera sa medico-universitara stralucita, prezentarile sale la marile Congrese de Cardiologie Internationale, in anul 2017 i-a fost decernat titlul de Membru  corespondent strain al Academiei Nationale de Medicind din Franta. In 15 ani dr. Maria Dorobantu a devenit o personalitate eminenta a Cardiologiei romanesti si europene.

Invitata ca lector la numeroase manifestari stiintifice internationale, ea face cinste tarii sale... Pentru mine este o mare mandrie de a fi contribuit la formarea sa initials de cardiolog".

Profesor Jean Paul Bounhoure Profesor Emerit al Facultatii de Medicine din Toulouse Preyedinte de onoare al Societextii Franceze de Cardiologie Membru emerit al Academiei Nationale de Medicina

 

Anul aparitiei: 2019
Coperti cartonate
Nr. pagini: 223

 

 

Descriere - Ovidiu Bojor, Omul care a cucerit varfurile. Principii de vindecare fizica, mentala si spirituala - Maria Timuc

 

Veti gasi in povestea vietii lui Ovidiu Bojor relatari din vremea anexarii Ardealului de Nord, povesti din timpul razboiului, care-a dus - in cele din urma - la distrugerea spirituala a fiintei, precum si povestea de iubire dintre Ovidiu si Mioara Bojor, care-i un model pentru ceea ce ar trebui sa fie cuplul si uniunea prin dragostea adevarata dintre barbat si femeie. De asemenea, veti gasi note de calatorie din lumea larga: din India, din Nepal, din Africa, din Romania, impresii si descrieri ale unor peisaje incantatoare, care ar putea sa va inspire pentru viitoarele dumneavoastra calatorii prin lume, precum si relatarea primei expeditii romanesti in Himalaya si cucerirea varfului de peste 7000 de metri, Gurja Himal, o performanta care va ramane inscrisa in istorie.

Nu in ultimul rand veti afla lucruri interesante despre cercetarile academicianului Ovidiu Bojor si despre cum se facea candva o teza de doctorat, cum veti gasi o multitudine de sfaturi pentru viata, care va pot ajuta sa fiti mai sanatosi, sa traiti mai frumos si mai aproape de natura. Cartea contine si retete din plante, ceaiuri si medicamente din plante care poarta semnatura inventatorului lor, Ovidiu Bojor, precum si sfaturi pentru o viata spirituala care sa vina in ajutor sufletului omenesc.

Ovidiu Bojor a cucerit varfurile: de la varfurile din Reghin la cele din Himalaya, de la varfurile fizice la cele… cucerite simbolic, precum recunoasterea stiintifica a puterii vindecatoare a plantelor, recunoasterea stiintifica a fortei vindecatoare ascunse in natura si recunoasterea existentei fiintei umane ca un intreg facut din suflet, spirit si trup... Despre toate acestea si despre multe altele veti citi in aceasta carte, care isi propune sa aduca in atentia dumneavoastra "modelul Ovidiu Bojor”, modelul de viata, modelul de iubire, modelul de daruire in aceasta viata, precum si modelul de cumpatare, care poate duce la succes si la longevitate.

 

Nr. de pagini: 240 + 32 Color
Anul aparitiei: 2017

 

 

Descriere - Cele mai frumoase chipuri ale iubirii

 

Secretele mintii omenesti in opera marelui initiat, Rumi

... Golgota iubirii este un munte launtric, pe noi insine trebuie sa ne readucem in contact cu Sinele, cu iubirea din noi. Inlauntru pierdem puterea noastra de a iubi si tot aici trebuie sa cautam calea catre redobandirea propriei puteri, catre regasirea Sinelui si a iubirii sale.

Mai presus de a fi iubiti de altii este... sa traim inlauntrul nostru starea de a iubi, caci atunci Domnul ni se arata noua sub forma trairii numita iubire. Chipul Domnului "ca iubire” e-n aceasta soapta, pe care o pot auzi toate fiintele vii.

Iubirea infloreste trandafirul si te infloreste pe tine. Cand tu iubesti, lumea intreaga straluceste, devin frumoase chiar si lucrurile pe care le credeai urate. Cand privesti cu ochii iubirii, cand percepi cu ochii ei, percepi constient, devii constient de frumusetea, de gratia si de binecuvantarea existentei. Iubirea poate vedea ca nu exista nimic urat, nimic rau, nimic negativ, ca toate cele nascute din iubire au atributul fundamental al luminii si al frumusetii...

Iubirea este "CONSTIENTA”, ea nu poate vedea nimic urat, caci uratul, raul, negativul sunt facute de mintea noastra, nu de Domnul. Ele sunt facute prin eroare de perceptie.

Raul este un contrast care ne dezvaluie unde gresim si cand gresim, unde si cand ne-am pierdut puterea de a iubi. De aceea, frica de rau este, de fapt, frica noastra de a constientiza ca ne-am pierdut iubirea.

Frica de rau este frica de a intelege ca am gresit, indepartandu-ne de Sine, de Dumnezeu, de iubirea care ne infloreste dinlauntru, cum infloreste si trandafirul.

Oamenii nu devin constienti cand sunt criticati aspru din afara, ei sunt precum copiii.

Cand ii criticam sau le spunem ca-i absurd ce fac, se simt atacati, iar starea de victima in care ei se scufunda ii face si mai inconstienti de adevar, trezindu-le agresivitatea.

Prin atac nu vom aduce niciodata pe cineva la constienta. Atacandu-ne unii pe altii, nu facem altceva decat sa hranim gandurile irationale si emotiile negative, iar acestea se vor rasfrange asupra comportamentului nostru.

Inconstienta ne face imuni la iubire, incapabili sa iubim, incapabili sa rationam, sa gandim corect si sa actionam corect. Cearta incepe din pricina Egoului, care simte dorinta imperioasa de a-l strivi pe celalalt, de a-i spune ce-i bine si ce nu-i bine sa spuna, nu doar sa faca.

Cearta e un semn al irationalitatii, un semn al razboiului, al conflictului, al separarii.

Reactia ta negativa ia jumatate din sacul de pietre si ti-o pune pe umeri; tocmai de aceea devii vinovat in ochii celuilalt, ii iei greutatea, intri in suferinta lui, in inconstienta lui, devii la fel de absurd ca el, devii el.

Puterea adevarata nu este in riposta, in afirmarea fortata a inteligentei, in insistenta, in contradictie, in respingere, in lupta sau in duelul verbal in care ti se da dreptate.

Puterea e-n acceptare. Absurdul pe care-l vezi uimitor se va intelege pe sine ca absurd doar prin acceptare, asta-i cheia vietii constiente.

Daca copilul tau vrea prajituri, vrea prajituri. S-ar putea sa-l convingi cu forta sa renunte, dar aceasta nu este putere. Forta ta nu este putere. Este un fel in care tu devii lumea care-ti pune copilul in genunchi.

Numai Domnul ar putea trimite dragostea in sufletul celui pe care-l vrei indragostit de tine, asa ca roaga-te Domnului pentru ceea ce tu nu poti face.

A ne cunoaste pe noi inseamna a renunta la definitiile mintii despre noi insine si a trai, pur si simplu, dincolo de iluziile mintii, dincolo de concepte, de etichetari si de perceptii, iubirea care suntem.

Nu te-ai nascut pentru nefericire, doar ai fost invatat ca nefericirea exista. N-o mai afirma, indoieste-te de ea.

Descopera Cerul din tine si pluteste cu indrazneala in adancul frumusetii sale, caci aceasta este destinatia sufletului tau si capatul infinitului pe care-l cauti.

In interiorul tau este cauza tuturor suferintelor, este cauza tuturor fericirilor. Daca vrei sa porti in tine iubirea atat de ravnita de oameni, trebuie sa fii constient ca in tine este cauza suferintei si ca numai tu ai puterea de a o schimba.

Decizia ta fundamentala ar trebui sa fie aceea de a iubi tu in fiecare detaliu, in fiecare clipa, in fiecare zi.

Sfintii inchisorilor au dovedit ca inchisoarea, chinurile, foamea, frigul si presiunile psihologice la care au fost supusi nu le-au luat iubirea si lumina launtrica, dimpotriva.

Lumina lor s-a inaltat ca o torta spirituala, puternica, ajutandu-i sa invinga vicisitudinile vietii si daruindu-le oportunitatea de a-si consolida credinta in Dumnezeu, in Hristos, in puterea iubirii divine.

In consecinta, iubirea si credinta i-a hranit si i-a salvat, iar rautatea altora si opresiunea venita din lume i-a ridicat si le-a aratat drumul catre iubire.

Cum spunea Lao Tzu: "Inainte de iluminare – tai lemne, car apa: Dupa iluminare – tai lemne, car apa”.

Adica, devii intelept cand intelegi ca suferinta vietii tale a fost cauzata de tendinta mintii tale de a complica lucrurile. Intelepciunea te intoarce la simplitate. Nu esti in aceasta lume pentru a suferi, ci pentru a te bucura de existenta ta, orice ai face. Esti aici sa descoperi ca simplitatea este esenta ta.

Daca te-ai indepartat de partenerul tau de viata, nu te mai intelegi cu el si-ti pare ca el te frustreaza, ca nu-ti daruieste, atunci trebuie sa stii ca este posibil ca tu sa faci lucrurile pentru care il acuzi pe el.

Tu nu mai daruiesti, ci astepti sa primesti. Tu nu mai ai iubire pentru el.

Inverseaza lucrurile indata. Da-i ceea ce iti lipseste. Daca vrei atentie, da-i atentie. Daca vrei sa fie calm si cald, fii tu calm(a) si cald(a). Daca vrei bucurie, fa lucruri care il bucura pe celalalt.

... Suferintele pe care le-au trait oamenii in trecut, unde sunt? Unde este frica lumii, unde se ascunde furia razboiului, unde este ura miliardelor de oameni care au trait pe Pamant?

Unde sunt iubirile zdrobitoare si unde este fericirea tuturor celor ce au trait vreodata in trup? Unde sunt victoriile marilor cuceritori ai lumii, ce a ramas din toate cele pe care oamenii le-au crezut capat de lume?

Ei, bine, in mod evident, toate emotiile si sentimentele traiesc atata vreme cat traim noi.

Chiar acum ele ne macina sau ne lumineaza, ne fac sa simtim bucurie sau deznadejde, ele sunt creatiile perceptiei noastre si cele pe care le putem schimba constient pentru a trai frumos si a trece prin aceasta viata cu gratie si cu bucurie.

Noi cream emotii si ganduri, dar nu suntem emotiile si gandurile noastre. Ne aflam temporar in trup, dar nu suntem trupul. Practicam o profesie, dar nu suntem profesia. Dincolo de toate acestea este Eul nostru superior, Viata, singurul adevar si singura realitate nemuritoare...

 

Anul AparitIei: 2021
Format: 13/20
Nr. Pagini: 336

 

 

Descriere - Donator, medic, pacient - Calatori prin randuiala divina. Pagini de istorie a medicinei romanesti

 

Aparitia cartii este prilejuita in special de implinirea  20 de ani de la realizarea primului transplant de ficat din Romania si este dedicata, deopotriva prof. Irinel Popescu, dar si pacientului care a fost transplantat atunci, doctorul Radu Cobaleanu.

Cartea are putin peste 500 de pagini si contine experiente extraordinare ale medicilor de transplant in prima sa parte, mai precis este o istorie a inceputului transplantului in Romania. Aceasta parte a cartii este scrisa ca un roman, doar ca toate personajele sunt reale, sunt medici care au trecut prin experiente, uneori frumoase, alteori chinuitoare sau dramatice pentru a face din transplant o terapie de rutina, asa cum este el astazi. Personajul principal al cartii este transplantul de ficat, respectiv prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din Romania.

Povestea vietii profesionale - obositoare si uneori deprimanta - a prof. Irinel Popescu, esecurile care l-au marcat si care puteau sa-l dezarmeze si sa renunte, suferintele prin care a trecut pentru a crea in Romania o scoala in domeniu si echipe medicale puternice se vor dezvalui cititorului pas cu pas. Sigur, cartea urmareste si alte personaje, precum prof. Mihai Lucan, pionier in domeniul transplantului renal, precum si povestea vietii unui ofiter al armatei romane, lt. col. Marius Maxim, care - din pacate - a pierdut lupta cu boala in anul 2005.

Cartea contine relatarea primelor transplanturi facute in Romania, respectiv transplantul renal al prof. Eugeniu Proca in anul 1980, precum si transplantul de inima facut de dr. Serban Bradisteanu la Spitalul de Urgenta Floreasca.  Omagiem - prin aceasta carte - si pe prof. dr. Dan Tulbure, si pe dr. Alexandru Bucur, oameni cheie in istoria de inceput a transplantului din Romania.

A doua parte a cartii contine experientele a 29 de persoane care au facut transplant de ficat, multe dintre ele fiind povestite de insisi beneficiarii transplantului si sunt, desigur, impresionante.

Documentarea principala pentru aceasta carte a fost facut facuta de mine in perioada 2001-2003, cand lucram in presa si eram deosebit de apropiata de lumea medicala. In ultimile luni am facut unele completari la documentarea de atunci, am adus la zi anumite detalii si, desigur, am intrat in contact cu persoanele transplantate, ale caror experiente vor fi impresionante si pentru familiile donatorilor, in mod special. Ele vor primi o mangaiere pentru pierderea oamenilor dragi ale caror organe traiesc astazi in corpurile unor oameni profund recunoscatori.

Cartea ”Donator, medic, pacient - Calatori prin randuiala divina” - contine si nenumarate pastile de intelepciune, intitulate ”Jurnalul Autorului”, care invita cititorul la introspectie si la intelegerea unor aspecte esentiale ale fiintei umane. Acestea se adreseaza sufletului si partii spirituale a fiintei.

 

Anul aparitiei: 2017
Nr. pagini: 510

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.