Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Sfinti, vanturi si alte intamplari - Dumitru Radu Popa

Sfinti, vanturi si alte intamplari - Dumitru Radu Popa
-20%
Preț: 22,40 lei
28,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 8 Apr. 2020
ISBN: 9786060231189
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 124
Format: 140 x 200 mm
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Narate de vocea nepotului lui Jozef von Lewandowski, istoriile unchilor si matusilor se succed, toate, sub forma unor episoade politice dramatice ce au in prim-plan un grup central de investigatie al Securitatii din Satu-Mare care se ocupa cu eliminarea „banditilor de legionari”, ascunsi in munti, si cu zdrobirea „rezistentei greco-catolice”. Credinta nu provoaca doar miracole, are si puteri fantastice si este pusa, in acest politic-fantasy, in slujba binelui si a dreptatii, razbunand prin fictiune istoria. Ca intr-un scenariu de Tarantino, D. R. Popa scrie un roman despre prigoana din perioada stalinista, sub forma basmului in care superputerile personajelor fabuloase sunt inlocuite de stihiile naturii/fortele divine. (Marius Chivu)

DUMITRU RADU POPA s-a nascut la Bucuresti, pe 26 octombrie 1949. Tatal, Grigore Gr. Popa, medic si fin intelectual, era fiul celebrului anatomist si literat Gr. T. Popa. Mama, Maria-Magdalena (nascuta Lewandowski), a fost medic, pianista de concert, scriitoare si traducatoare din Rilke, Humboldt, Kobo Abe. Absolvent al Facultatii de Filologie din Bucuresti in 1972. Debuteaza literar cu cronici si proza in revista Amfiteatru (1968). Laureat al Primului Colocviu National de Literatura (1969). Premiul revistei Amfiteatru pentru proza (1970). Publica, de-a lungul anilor, proza, critica literara si eseuri in mai toate revistele literare romanesti. Debuteaza editorial cu eseul critic Antoine de Saint-Exupéry: Aventura Constiintei in seria „Contemporanul nostru” a Editurii Albatros (1980). Tot la Albatros apare volumul de proze Calatoria (1982). In sfarsit, in 1985, dupa multe tergiversari, apare volumul Fisura, la Cartea Romaneasca. Volumul, serios mutilat de cenzura, avea sa fie retras de pe piata la scurta vreme. Scriitorul paraseste tara in toamna lui 1985 si se stabileste la New York, cu azil politic, in 1986. Obtine un Master of Library Science la prestigioasa universitate Columbia si se specializeaza in cercetarea dreptului international, strain si comparat. In cadrul unor programe sponsorizate de ajutorul american, tine prelegeri la St. Petersburg, Erevan, Beijing, Cape Town. Publica, de asemenea, un important numar de articole si capitole in domeniul cercetarii dreptului international. In prezent, e Lector in drept, Decan asistent si Directorul bibliotecii de drept de la New York University. Publica traduceri din poezia romaneasca si studii critice (Nichita Stanescu, Virgil Mazilescu), precum si volumele Panic Syndrome! (Univers, 1997, Premiul Uniunii Scriitorilor), Inchide ochii! (Du Style, 1998), Traversand Washington Square (Cartea Romaneasca, 1999), La Revolutia Romana (Univers, 2001), Sabrina si alte suspiciuni (Polirom, 2004), Skenzemon! (Curtea Veche, 2005), Lady V. Proze romano-americane (Curtea Veche, 2006), Inchide ochii! Povestea semintei (Curtea Veche, 2011), Sfinti, vanturi si alte intamplari (Curtea Veche, 2012). In traducere engleza i-au aparut Lady V. & Other Stories (Spuyten Duyvil, 2007) si Sabrina and Other Good Suspicions (Outskirts Press Inc.).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.