Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Sociologia Comunicarii - Simona Stefanescu

Sociologia Comunicarii - Simona Stefanescu
-10%
Preț: 36,00 lei
40,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 2 Apr. 2020
ISBN: 9786065370166
Anul publicării: 2009
Pagini: 364
Categoria: Sociologie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Ca sociolog de profesie, autoarea face apel, in mod direct si explicit, la principala caracteristica a scriiturii proprii domeniului: rigurozitatea abordarii tematicii studiate. Spre deosebire de lucrarile elaborate din perspectiva jurnalistica, de cele prezentate de practicienii domeniilor media, publicitatii sau relatiilor publice, sau de volumele subsumate abordarilor “traditionaliste” filosofice, filologice sau ale stiintelor comunicarii, volumul de fata propune disciplinarea academica a “gandirii despre” comunicare la dublu nivel: teoretic si metodologic. Apelul la bibliografia actuala este imbinat, astfel, in mod fericit cu referirile critice si exacte la teoriile “clasice” din domeniu, iar sub-domeniile de studiu ale sociologiei comunicarii se reconstituie permanent in paginile volumului prin jocul constant dintre “nou” si “vechi”, spre beneficiul celui care citeste textul ca atare.
Prin bogatia informatiei si re-dispunerea ei in spirit interpretativ si creativ, Simona Stefanescu se dovedeste in acest caz “un autor” in sensul veritabil al cuvantului, oferindu-ne nu numai o contributie de referinta academica la studiul modern al sociologiei comunicarii, ci si un exemplu relevant de angajare in spatiul real al abordarii comunicarii, conducandu-si cu inteligenta cititorul spre redescoperirea dintr-o perspectiva inovatoare a unui univers partial cunoscut, partial necunoscut – comunicarea in secolul 21.
Este vorba, astfel, de o lectura nu doar necesara (in sens normativ, imperativ), ci si dezirabila intr-o contemporaneitate la care se poate aplica cu succes una dintre celebrele axiome ale Scolii de la Palo Alto”: “Non-comunicarea nu exista”.
Valentina Marinescu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.058 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.