Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Statutul femeilor in islam - Alina Isac Alak

Statutul femeilor in islam - Alina Isac Alak
-5%
Preț: 25,60 lei
26,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 3 Mar. 2020
ISBN: 9789734658718
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 184
Format: 130x200 mm.
Categoria: Stiinte Umaniste

DESCRIERE

In spatiul academic romanesc exista putine cursuri aprofundate de studii islamice, majoritatea fiind centrate pe aspecte generale ale culturii si civilizatiei arabo-islamice. De asemenea, din spatiul editorial romanesc lipsesc lucrarile autorilor musulmani progresisti, desi acestia au probabil cel mai nuantat discurs islamic contemporan, capabil sa medieze eficient dialogul dintre doua culturi diferite.
Statutul femeilor in islam compenseaza vidul de informatie actual si ofera o analiza comparativa critica a perspectivelor novatoare promovate de interpretarile islamice progresiste cu privire la Coran si sunnah, evidentiind contributiile acestei orientari in cadrul exegezei islamice. Aspectele critice ale traditiei interpretative islamice majoritare pot fi solutionate, sustine autoarea, printr-o reinterpretare a surselor islamice fundamentale in conformitate cu realitatile, supozitiile si necesitatile contemporane: libertatea de expresie si de credinta, drepturile minoritatilor religioase, drepturile femeilor.
 
Din cuprins:
Evolutia exegezelor coranice si egalitarismul
Egalitarism si umanism coranic
Relatiile ierarhice de gen
Calamitati interpretative concurente
Hijab-ul – purtat de femei, gindit de barbati
Mostenirea femeilor in contextul social actual
 
Alina Isac Alak este absolventa a masteratului de politici, gen si mino­ritati al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, Bucuresti, si a obtinut titlul de doctor al Facultatii de Filosofie, Universitatea din Bucuresti, cu distinctia summa cum laude. Aria sa de cercetare cuprinde filosofia religiei, jurisprudenta si hermeneutica islamica, feminismul islamic, curentele islamice reformiste contemporane, constructiile identitare ale musulmanilor din Romania. A publicat numeroase articole si studii academice atit in volume colective, cit si in prestigioase reviste de specialitate din tara si din strainatate. A lucrat ca redactor si asistent universitar, iar in prezent este implicata in proiecte de cercetare.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.