Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Tehnici de evaluare si ingrijiri acordate de asistentii medicali (Lucretia Titirca) Vol II

Tehnici de evaluare si ingrijiri acordate de asistentii medicali (Lucretia Titirca) Vol II
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 18 Ian. 2021
ISBN: 5948489300110
Anul publicării: 2006
Ediția: 2015
Pagini: 253
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Pachet nursing: Ghid de nursing- (vol I) si Tehnici de evaluare (vol II) aceasta carte vine in ajutorul studentilor facultatilor de medicina, asistentilor si asistentelor medicale si oricarei persoane interesate sã previnã îmbolnãvirile, sã acorde primul ajutor sau sã trateze si sã vindece multe dintre îmbolnãvirile cu care ne confruntãm astãzi.

 

Tehnici de evaluare si ingrijiri acordate de asistentii medicali (volumul II) este o carte obligatorie pentru studentii factultatii de medicina, pentru asistentii medicali si pentru medicii de familie.

 

 

Tehnici de evaluare si ingrijiri acordate de asistentii medicali (volumul II)
 

Extrsa din curpinsul cartii Tehnici de evaluare si ingrijiri acordate de asistentii medicali (volumul II):
 


Partea I - Actualizarea procesului de nursing
Scurt istoric al ingrijirilor de sanatate

Partea a II-a –

 

Tehnici
Punctiile - genaralitati
Recoltarea produselor biologice si patologice
Sondaje, spalaturi, clisme
Administrarea medicamentelor
Determinarea grupelor sanguine
Transfuzia de sange
Pregatirea preoperatorie
Supravegherea postoperatorie si ingrijirile acordate pacientilor operati
Pregatirea pacientului pentru explorari radiologice
Pregatirea pacientului pentru explorari endoscopice
Bibliografie

 

 

Informatii legate de autor:

Considerata cea mai proeminenta personalitate romana contemporana a profesiei de asistent medical, a facut pionierat prin cartile scrise si a dus o munca asidua pentru afirmarea si dezvoltarea acestei profesii, fiind asemănata cu celebrele sale înaintase în domeniu: Florence Nightingale, Edith Cavell si Virginia Henderson, femei care au dat identitate profesiei, au pus bazele nursingului modern în lume si si-au dedicat viaţa ingrijirii sanatatii si alinarii suferintei umane.

Doamna Titirca, devenita o legenda vie în asistenta medicala din ţara noastra, a elaborat mai mult de 10 manuale dedicate pregatirii de profesionisti în domeniu, manuale care se regasesc în programele de învatamant, examene şi concursuri. Principalele lucrari publicate sunt: Breviar de explorari functionale si îngrijiri speciale acordate bolnavului; Dicţionar de termeni pentru asistentii medicali; Ghid de nursing cu tehnici de evaluare si îngrijiri corespunzătoare nevoilor fundamentale; Ingrijiri speciale acordate pacienţilor de către asistentii medicali; Urgenţele medico-chirurgicale – Sinteze pentru asistentii medicali.
Detine o colectie impresionanta de diplome, titluri de onoare şi insigne, primite în ţara sau în strainatate – Austria, Elveţia, Danemarca, Republica Moldova, precum si numeroase premii pentru contributia importanta la afirmarea profesiei de asistent medical în Romania si în întreaga lume.
In anul 2002, a primit diploma de „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Baia Mare, ca o recunoaştere deosebita a activitatii sale de peste 40 de ani în slujba profesiei de asistent medical şi a oamenilor.

 

 

 

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Cea mai buna lucrare pentru asistenti medicali in devenire! <3

Cu ajutorul acestei lucrari am reusit, in cele din urma, sa trec cu brio un examen foarte important. Actual, lucrez ca asistenta in cadrul Spitalului Victor Babes! Excelent material didactic. Recomand oricui doreste sa urmeze o cariera de asistent medical! Mult succes! :*
Created in 0.083 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.