Promotie manuale si auxiliare scolare!
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Urgentele medico-chirurgicale. Sinteze pentru asistentii medicali, editia a III-a - Lucretia Titirca

Urgentele medico-chirurgicale. Sinteze pentru asistentii medicali, editia a III-a - Lucretia Titirca
-10%
Preț: 39,69 lei
44,10 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 29 Sep. 2021
ISBN: 9733905666
Editura:
Anul publicării: 2020
Ediția: 3
Pagini: 400

DESCRIERE

Urgentele medico chirurgicale sunt evenimente care pot pune viata unui om in pericol. Fara a face apel la exgerari, domeniul chirurgical aferent studiilor medicale trebuie trata cu cea mai mare seriozitate. Viata multor oameni poate depinde de aptitudinea noastra de a activa in blocul operator.  Atat timp cat reprezinta mana dreapta a medicilor, toti si toate asistentele medicale trebuie sa cunoasca un minim de interventie in astfel de cazuri.

Lucretia Titirica este considerata a fi una dintre cele mai prolifice personalitati romanesti in materie de asistenta medicala. Vasta sa experienta se regaseste acum intr-o carte  dedicata tuturor asistentilro medicali, carte ce cuprinde sinteze din activitatea urgentista a interventiilor medico chirurgicale. Mai mult de cat atat, astfel de urgente pot interveni in toate etapele in care pacientul este supus interventiei, iar aici ne referim la:

- urgente initiale care duc spre interventia chirugicala

- urgente declansate in timpul interventiei

- urgente post operatorii.

In primul caz, urgentele trebuie sa fie abordate in regim prioritar, fapt pentru care trebuie sa cunoastem cum este de preferat sa intervenim in fiecare caz. Urgentele unui reflux gastro-esofacian sunt mai putin prioritare fata de urgentele iscate in cadrul unui AVC sau al unei crize hapatice. In cazul urgentelor din timpul interventii, trebuie sa stim cum sa actionam in cazul in care pacientul intra in depresie respiratorie, sufera o hemoragie, dar si in alte cazuri in care viata acestuia depinde de cateva secunde. In ultima situatie, urgentele poat aparea in functie de mai multi factori printre care amintim: infectiile nosocomiale, reactii adverse la tratament, actiunea unui organism de a respinge un organ transfuzat, dar si multe alte cazuri.

Doamna asistent medical, Lucretia Titirica, ne va oferi in aceste pagini, o sinteza extrem de utila in care vom putea profita de experienta dansei in domeniu, pentru a ne putea perfectiona si noi, in meseria noastra de zi cu zi, cea de asistenti medicali.

Chiar daca in timpul acestei pandemii, toate formele de educatie s-au mutat in online, chiar daca acum gasim tot felul de tutoriale pentru fiecare domeniu, noi suntem clasici, atunci cand este nevoie. Cartea Urgente medico chirurgicale Lucretia Titirca este rodul unor decenii de invatamant clasic. Fiecare fila este scrisa cu atentie si rigurozitate pentru a asigura tuturor celor ce incep acest drum, un start plin de incurajare si profesionalism.

Urgentele aparatului respirator. Urgentele aparatului cardiovascular. Urgentele abdominale. Urgentele renale Si urologice. Urgentele neurologice. Intoxicatiile acute exogene. Urgentele in pediatrie. Urgentele in obstetrica-ginecologie. Urgentele otorinolaringologice. Urgentele in oftalmologie. Socul. Traumatismele. Urgentele datorate agentilor fizici Si chimici. Primul ajutor in muScatura de Sarpe. Mic dictionar de termeni folositi in lucrare.

Rod al experientei de decenii a autoarei, atat ca asistenta medicala intr-un mare spital judetean, cat Si de cadru didactic intr-o Scoala tehnica sanitara, lucrarea de fata este o prezentare - sub forma de conspecte - a situatiilor de prima urgenta intalnite in activitatea de zi cu zi a oricarui cadru mediu sanitar, atunci cand, nefiind prezent medicul, acesta trebuie sa intervina de urgenta Si sa acorde un prim ajutor cat de cat competent. Meritul principal al lucrarii consta in excelenta sistematizare a tematicii vaste a urgentelor medico-chirurgicale, bazata pe o vasta bibliografie, ceea ce usureaza mult studiul miilor de cadre medii care nu au la indemana atata material Si care, iata, prin intermediul acestei carti au acces la un instrument de perfectionare, indispensabil in activitatea lor.

Experienta acesteia in cadrul educational este un mare plus pentru toti cititorii acestei sinteze pentru asistentii medicali. Confruntata cu probleme din sistemul educational, doamna Lucretia Tititrica isi doreste sa ne ofere un material care sa cuprinda aspectele esentiale pe care un asistent medical trebuie sa le cunoasca in momentul practicarii. Fie ca vom folosi acest ghid pentru urgente medico-chirurgicale pentru consolidarea cunostiintelor sau pentru un indrumator de cariera, acest ghid este un castig pentru toti cei ce activeaza in domeniul medical si nu numai.

Lucrarea Urgente medico chirurgicale de Lucretia Titirca poate fi si un ghid pentru pasionatii de medicina, in vedere consolidarii culturii generale din domeniul medical.

Lucretia Titirca este considerata cea mai proeminenta personalitate romana contemporana a profesiei de asistent medical, a facut pionierat prin cartile scrise si a dus o munca asidua pentru afirmarea si dezvoltarea acestei profesii, fiind asemanata cu celebrele sale inaintase in domeniu: Florence Nightingale, Edith Cavell si Virginia Henderson, femei care au dat identitate profesiei, au pus bazele nursingului modern in lume si si-au dedicat viata ingrijirii sanatatii si alinarii suferintei umane.

Doamna Titirca, devenita o legenda vie in asistenta medicala din tara noastra, a elaborat mai mult de 10 manuale dedicate pregatirii de profesionisti in domeniu, manuale care se regasesc in programele de invatamant, examene si concursuri. Principalele lucrari publicate sunt: Breviar de explorari functionale si ingrijiri speciale acordate bolnavului; Dictionar de termeni pentru asistentii medicali; Ghid de nursing cu tehnici de evaluare si ingrijiri corespunzatoare nevoilor fundamentale; Ingrijiri speciale acordate pacientilor de catre asistentii medicali; Urgentele medico-chirurgicale – Sinteze pentru asistentii medicali.

Detine o colectie impresionanta de diplome, titluri de onoare si insigne, primite in tara sau in strainatate – Austria, Elvetia, Danemarca, Republica Moldova, precum si numeroase premii pentru contributia importanta la afirmarea profesiei de asistent medical in Romania si in intreaga lume.

In anul 2002, a primit diploma de „Cetatean de Onoare” al Municipiului Baia Mare, ca o recunoastere deosebita a activitatii sale de peste 40 de ani in slujba profesiei de asistent medical si a oamenilor.

M-am orientat spre invatamantul sanitar si am satisfactia interioara de a fi pregatit 45 de generatii de absolventi pe parcursul intregii mele cariere.
In anul 1964 am devenit profesoara de „ Tehnica Ingrijirii Bolnavului ”, dar si director adjunct al filialelor din Baia Mare si Sighet ale Scolii Tehnice Sanitare din Satu In perioada anilor 1971-1973 am fost director adjunct al Scolii Sanitare din Baia Mare, institutie nou infiintata.

Autoarea majoritatii cartilor dupa care au invatat asistentii medicali din Romania.

– Tehnici de evaluare si ingrijiri acordate de asistentii medicali. Ghid de nursing

– Breviar de explorari functionale si ingrijiri speciale acordate bolnavului  Breviar de explorari functionale si ingrijiri speciale acordate bolnavului
– Ingrijiri speciale acordate pacientilor de catre asistentii medicali (Manual pentru colegiile si scolile postliceale sanitare)
– GHID DE NURSING cu tehnici de evaluare si ingrijiri corespunzatoare nevoilor fundamentale  GHID DE NURSING cu tehnici de evaluare si ingrijiri corespunzatoare nevoilor fundamentale
– Dictionar de Termeni pentru Asistentii Medicali Ed. a 7-a.

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Perfecta!!!!

Este una dintre cele mai de folos lucrari pe care le-am studiat pentru postul de asistent medical. Complexa si in acelasi timp structurata simplu si usor de parcurs. Recomand cu tarie!!!!
Created in 0.125 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.