Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Varia archaelogica (I). Traditie si inovatie in cercetarea arheologica din Romania si Republica Moldova - Dan Aparaschivei, George Bilavschi, Ludmila Pirnau

Varia archaelogica (I). Traditie si inovatie in cercetarea arheologica din Romania si Republica Moldova - Dan Aparaschivei, George Bilavschi, Ludmila Pirnau
-7%
Preț: 102,30 lei
110,00 lei (-7%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 15 Apr. 2021
ISBN: 9786060202950
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 341
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

„Arheologia este, prin diversitatea metodologica si caracterul interdisciplinar, un domeniu fascinant, care furnizeaza in permanenta date noi si importante pentru cunoasterea unor aspecte din istoria comunitatilor arhaice de pretutindeni. Insa, prin plurivalenta intreprinderilor stiintifice, acest sector de activitate pare sa se distinga din ce in ce mai bine de domeniul propriu-zis al istoriei. Cercetarea arheologica presupune, pe langa sapatura propriu-zisa, o documentare temeinica pe baza literaturii de specialitate, dar si interactiunea directa cu rezultatele cercetarilor colegilor de breasla. Bineinteles ca publicarea roadelor acestor cercetari reprezinta scopul final pentru arheologi, dar dobandirea informatiei imediat ce ea poate fi furnizata intr-o maniera stiintifica constituie o oportunitate deosebita. Acesta este scopul marturisit al reuniunilor stiintifice organizate anual la Iasi, de catre Institutul de Arheologie al Academiei Romane. Evenimentele respective sunt dedicate diseminarii in premiera a celor mai noi rezultate ale cercetarilor arheologice de pe teritoriul Romaniei. De altfel, faptul ca aceasta sesiune are loc, constant, in luna octombrie, imediat dupa incheierea campaniilor de cercetare arheologica, reprezinta un argument in sustinerea ideii de mai sus.” (din „Introducere”)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.093 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.