Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

VEZI? Comunicarea prin imagine - Adina Nanu

VEZI? Comunicarea prin imagine - Adina Nanu
-10%
Preț: 63,00 lei
70,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 29 Oct. 2020
Autor:
ISBN: 9789733029182
Anul publicării: 2011
Pagini: 328
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cartea este un ghid, initiind in citirea imaginii vizuale, avand ca scop stabilirea unei comunicari directe intre creatorul operei de arta si spectatorul care dobandeste prin receptarea mesajului o noua experienta, care-i imbogateste si intensifica propria existenta.
Volumul este structurat in trei parti:
- prima parte trateaza imaginea vizuala plana, bidimensionala, ca desenul, pictura, fotografia;
- a doua parte, corpurile cu volum, tridimensionale, ca sculptura si arhitectura;
- a treia parte, imaginile in miscare, cinetice, cum sunt cele din teatru, cinematograf, televiziune, video.
Educatia vizuala nu este astfel limitata la admirarea capodoperelor din muzee ci cuprinde tot cadrul existentei, pe care fiecare generatie trebuie sa-l inteleaga si sa-l modifice potrivit conceptiilor si gustului propriu. Noi putem sa le netezim calea, transmitandu-le experienta noastra. Autoarea declara in prefata: „Am adunat la un loc tot ce-as fi dorit sa mi se spuna mie, de la inceput, in cuvinte simple, in scolile prin care am trecut”.
Textul e limpede, lipsit de emfaza, accesibil oricui.
Aplicatiile urmaresc asimilarea materialului expus, incurajarea unei creatii libere, originale, dezvoltarea fanteziei.
Bibliografia cuprinde volume esentiale, in majoritatea lor scrise in limba romana, aflate in bibliotecile publice din tara.
Volumul are aprobarea Ministerului Invatamantului, pentru a fi utilizat ca manual pentru toate clasele de liceu, dar poate interesa si publicul larg de orice varsta, pe cei care, dupa cum spune autoarea, „sunt dornici sa se initieze in tainele artelor vizuale, pentru care nu au avut pana acum destul ragaz”.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.112 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.