Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Viata in detentie: sistem si calitate - Cristina Tomescu, Lucian Rotariu

Viata in detentie: sistem si calitate - Cristina Tomescu, Lucian Rotariu
Preț: 34,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 8 Apr. 2020
ISBN: 9786062611323
Anul publicării: 2020
Pagini: 238
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Mediul penitenciar, inclusiv in Romania, este larg necunoscut opiniei publice. Informarea in aceasta directie este sporadica, fara a se contura o imagine aproape de intreg a ceea ce se intampla dincolo de gratii; neobisnuitul si chiar spectacularul vietii penitenciare raman in memoria fiecaruia si compun tabloul a ceea ce se crede ca se intampla in detenaie in raport cu scopul acesteia, de cele mai multe ori doar prezumat cunoscut. Implicit, ne asteptam ca la revenirea in comunitate fostul detinut sa respecte normele comunitatii - sa fie reabilitat.
Studii clasice au aratat ca starea de detentie este o stare distructiva prin natura ei si, in plus, cu cat detentia este mai indelungata cu atat este mai probabil ca mediul familial, social si economic gasit la eliberare sa difere de cel pe care individul l-a lasat la intrarea in penitenciar. Pe durata detentiei se deterioreaza abilitatile de a socializa, detinutul invata sa actioneze indrumat si pe un set ingust de activitati, asa incat puterea de decizie si
initiativa personala scad. (Re)integrarea in societate poate esua, cu atat mai mult daca libera initiativa responsabila, in raport cu norme sociale, nu a fost vreodata un mod de viata. 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.064 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.