Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Elena Alexandrescu

  • 13 cărți
Librăria Delfin pune la dispoziția elevilor de liceu o gamă foarte extinsă de manuale, culegeri și caiete de chimie organică realizate de cunoscutul profesor de liceu Elena Alexandrescu. Autoarea este absolventă a Facultății de Chimie din cadrul Universității din București și are o experiență foarte bogată în acest domeniu, fiind profesor de gradul I la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești, obținând premii la olimpiadele de chimie atât la nivel internațional, cât și la nivel internațional. Fiind creatoarea a mai multor manuale de chimie organica pentru liceu, Elena Alexandrescu reprezintă un reper important pe palierul auxiliarelor școlare axate pe chimie organică.
 
Pentru elevii pasionați de chimie, care vor să deslușească tainele acestei materii interesante și utile, Librăria Delfin propune manuale școlare, caiete și culegeri de probleme de chimie pentru tot ciclu de studiu de la liceu, de la clasa a 9-a la clasa a 12-a de la editurile Explorator, Art și LVS Crepuscul. Toate aceste manuale și auxiliare școlare sunt aprobate de Ministrul Educației Naționale și sunt în conformitate cu programa școlară. În plus, manualul realizat de Elena Alexandrescu chimie organica pentru clasa a XI-a este recomandat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, pentru examenul de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie.
 
Manualul de chimie pentru clasa a 9-a de la editura LVS Crepuscul s-a clasat pe locul întâi la concursul realizat de Ministerul Educației și introduce pe proaspeți elevi de liceu în tainele acestei materii. Are 160 de pagini și vine însoțit de un caiet de lucru de 88 de pagini, care urmăresc unitățile de conținut ale manualului. Caietul conține cheia exercițiilor din manual și o multitudine de fișe de lucru.
Pentru elevii clasei a X-a există manualul conceput de aceeași autoare, care se axează pe aprofundarea cunoștințelor de chimie organică. Elena Alexandrescu a publicat și un caiet al elevului ce conține soluții ale exercițiilor din manual.
 
Pentru elevii de clasă a XI-a, colectivul de autoare din care face parte și Elena Alexandrescu, încearcă să acopere toate nevoile din punct de vedere academic și propune trei manuale, dedicate cerințelor de studiu diverse. Pentru filiera teoretică, profil real, specializarea Matematică – Informatică și Științe ale Naturii, autoarele vin în întâmpinarea elevilor studioși cu varianta C1, de 192 de pagini, cea mai adecvată pentru un număr ridicat de ore de chimie organică. Manualul C2 este dedicat elevilor din licee tehnologice, cu profil de resurse naturale și protecția mediului, în timp ce manualul de chimie organică C3 se adresează elevilor care studiază adiacent această materie – filieră vocațională, profil militar, sau servicii.
 
Elevii de clasa a XII-a au la dispoziție un manual de chimie combinat (C1+C2), dedicat studiilor pentru filiera tehnologică, profil real și pentru cei specializați în domeniul chimiei industriale, care studiază două ore pe săptămână. De asemenea, editura LVS Crepuscul pune la dispoziția elevilor care studiază doar o oră pe săptămână manual de chimie C3.
 
Pe lângă manuale și caiete de exerciții ale elevilor, Elena Alexandrescu a redactat și o culegere cu sinteze, probleme și teste de chimie organica pentru liceu. Elena Alexandrescu și Doina Dănciulescu prezintă exerciții problematizate și probleme de calcul stoechiometric, a căror rezolvare oferă elevilor posibilitatea de a aplica și de a aprofunda cunoștințele de chimie organică. Lucrarea de 424 de pagini cuprinde teste și probleme pentru bacalaureat și pentru admiterea în învățământul superior la diferite facultăți.
 
Autoarea a mai scos și o Culegere de chimie Anorganică și Fizică, pentru liceu și gimnaziu, pentru cei care vor să se pregătească pentru concursurile de chimie, pentru examenul de bacalaureat și pentru admiterea în învățământul superior, la facultățile care au ca disciplină de concurs chimia. Lucrarea de 384 de pagini vine însoțită de un CD cu materiale auxiliare.
Created in 0.058 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.