Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

An introduction to quadrilateral geometry - Ovidiu T. Pop, Nicusor Minculete, Bencze Mihaly

An introduction to quadrilateral geometry - Ovidiu T. Pop, Nicusor Minculete, Bencze Mihaly
-10%
Preț: 26,01 lei
28,90 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 26 Oct. 2020
ISBN: 9789733033240
Anul publicării: 2013
Pagini: 300
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lucrarea este redactata in limba engleza. Prin aceasta carte, cititorii se pot familiariza cu terminologia si notatiile matematice folosite pe plan international, in legatura cu geometria patrulaterului. Autorii au o mare experienta ca problemisti, ca autori de articole si carti de matematica. O parte din interesul si preocuparile lor, l-a avut si-l are geometria elementara. In acest moment, din cauza programei scolare, interesul elevilor si al profesorilor pentru geometria elementara este din ce in ce mai scazut. Si din acest motiv, a fost scris volumul de fata.
Aceasta carte poate fi folosita de elevi, incepand din clasa a VII-a, cand se studiaza foarte putin patrulaterele, deoarece fiecare paragraf contine si notiuni si rezultate accesibile acestei varste. Insa, aceasta carte se adreseaza in primul rand elevilor pasionati de geometria patrulaterului. Lucrarea pune accentul pe proprietati referitoare la patrulaterul inscriptibil si la patrulaterul circumscriptibil.
Lucrarea de fata este o monografie. Ea poate fi folosita cu succes de elevii care se pregatesc pentru olimpiade, avand pe langa partea teoretica, multe probleme date la concursuri de matematica si probleme cu grad mai mare de dificultate. Volumul poate furniza teme pentru elaborarea lucrarii de gradul I de catre profesori sau poate fi utilizat, pur si simplu, pentru imbogatirea culturii geometrice a oricarui matematician.
Cartea contine o parte teoretica cuprinsa in primele sase capitole. Aceasta este accesibila, dar contine si rezultate foarte recente din literatura de specialitate (geometria patrulaterului). Ultimul capitol contine 221 de probleme, deci poate fi considerat ca o culegere de probleme. Problemele sunt selectate din reviste „puternice” si au ca autori problemisti „consacrati”. Fiecare problema propusa in acest capitol este urmata de rezolvarea ei.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.