Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Criza lumii moderne - Ernest Bernea

Criza lumii moderne - Ernest Bernea
Preț: 13,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786068195131
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 140
Categoria: Sfaturi Practice
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Prin „Meditatiile” sale filosofice, Ernest Bernea pune sub semnul intrebarii lumea in care traim si pe noi odata cu ea. Viziunea sa asupra lumii, Weltanschauung-ul sau spiritual, are un centru profund duhovnicesc: pe Hristos. Hristocentrismul sau este demonstrat, etalat avand ca reper faliile multiple ale realitatii, care interfereaza cu straturile duhovnicesti, psihologice, sociale ale persoanei. Ce se intampla cu omul care se instraineaza de insasi inima sa, in care sta ascuns chipul lui Dumnezeu, si care se primejduieste oferindu-se prada ideologiilor vremii- materialismului dialectic sau consumerist, pansexualismului, pozitivismului cel de multe feluri sau marxismului cultural- veti afla citind aceasta carte. Nu vi se pare uimitor ca un om s-a gandit la toate aceste forme de idolatrie, in anii 70, cand ele abia se intrezareau la orizont, iar noi le traim din plin, necritic, hipnotic aproape, acum? Intorcandu-ne la Hristos, intrand in camara ascunsa a inimii, ne revenim in fire. Iata mesajul vietii lui Ernest Bernea si singura cale intrezarita de el de a rezista raului din noi si din afara noastra.
Biografie
Figura marcanta a generatiei intelectuale interbelice - filosof, sociolog, etnograf, eseist, poet si prozator, fost detinut politic in vremea lui Carol al II-lea si in perioada comunista, Ernest Bernea s-a ivit in lume pe data de 28 Martie 1905, la Focsani. Copilaria si-a petrecut-o la Braila. Tot aici si-a desavarsit studiile primare si liceale. Inca de mic a luat contact cu civilizatia Romaneasca traditionala, insusindu-si valorile acesteia. Conditiile austere de viata i-au configurat inca de mic o atitudine spartana fata de bunurile pamantesti si de incercarile vietii. Incepand cu anul 1926, urmeaza Facultatile de Litere si de Filozofie din Bucuresti. Aici intra in contact cu profesorii Nicolae Iorga, Nae Ionescu si Dimitrie Gusti. Devine colaborator la ziarul Cuvantul, coordonat de Nae Ionescu, si intra in echipele sociologice ale lui Gusti. Anii 1930 - 1933 sant dedicati unor studii de specializare in sociologie si istoria religiilor la Paris, in filosofie la Freiburg (Germania), unde audiaza cursurile fenomenologului existentialist, Martin Heidegger. Impreuna cu sotia sa, Maria Patrichi, a avut un fiu, pe Horia Bernea - intemeietorul Muzeului Taranului Roman, pictor de anvergura europeana - si doua gemene, Ana si Tudora. A trecut la Domnul pe data de 14 Noiembrie 1990. Este inmormantat la Manastirea Cernica.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.082 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.