Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

De veghe in al timpului turn - Stefan Aurel Dragan

De veghe in al timpului turn - Stefan Aurel Dragan
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 21 Apr. 2021
ISBN: 9786067976687
Anul publicării: 2021
Pagini: 170
Format: 130x200
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Stefan Aurel Dragan este un poet sensibil si inventiv, care foloseste figura de stil: personalizarea... Si marii poeti – Nichita Stanescu, de exemplu – recurg la personificare parodiind procedeul sau modernizandu-l. (Alex. Stefanescu)

* * *

Autorul identifica poeticul din lume cu usurinta, intr-o nota nostalgic-traditionalista din care nu lipsesc pecetile blagiene... Componenta naturista este traversata de o sensibilitate autentica. (George Vulturescu)

* * *

Poezia sa denota un „constructor” atent cu vorbele, de un lirism cenzurat, care, desi nu ignora inspiratia, nu se lasa furat de „betia cuvintelor”, preferand un discurs poetic elaborat, riguros dar nu rigid, in „detrimentul” frumusetii formale. (Ioan-Pavel Azap)

* * *

Stefan Aurel Dragan scrie fara complexe si si-a faurit un univers liric destul de personalizat, cu putine influente straine [...], cu mari reusite in planul expresiei... este un modern scolit si talentat... Semnul ca Stefan Aurel Dragan nu are nimic in comun cu veleitarismul majoritar este miza poemelor sale, pragul metafizic pe care tinde sa-l sara, marile intrebari ale fiintei... (Ion Vadan)

* * *

Poetul si prozatorul STEFAN AUREL DRAGAN s-a nascut la 26 martie 1951 in Barsau de jos, judetul Satu Mare (in fostul judet Salaj). A urmat clasele primare in localitatea Barsau de Jos, apoi scoala gimnaziala pana in clasa a sasea, dupa care s-a transferat la Liceul nr. 2 Baia Mare unde a absolvit opt clase generale. A urmat apoi cursurile Liceului agricol – primii trei ani la Satu Mare si ultimii doi la Livada. Este licentiat al Facultatii de Drept. Dupa terminarea studiilor liceale a fost incorporat in armata si trimis la Regimentul 32 Dorobanti (Infanterie) Plenita, judetul Dolj. Dupa lasarea la vatra a fost angajat la Centrul de selectia si reproductia animalelor Maramures in functia de tehnician veterinar, in perioada 1973-1974, dupa care a functionat ca secretar de comuna in Barsau pana in anul 2012, la pensionare. A debutat literar in revista Familia, Oradea, in 1967, cu comentariul lui Stefan Augustin Doinas. Dupa aceea a publicat in periodice si reviste: Familia, Luceafarul, Tribuna, Flacara, Poesis, Archeus, Nord Literar, Cronica satmareana, Pentru socialism, Informatia zilei, Graiul Maramuresului, Vatra veche, Caiete Silvane, Acolada... A fost membru activ al cenaclurilor literare din Baia Mare (secretar) si Satu Mare. Este membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania. De-a lungul activitatii profesionale, literare si publicistice (a publicat eseuri in Informatia zilei de Maramures, Graiul Maramuresului s. a.) a primit urmatoarele distinctii: Cetatean de Onoare al comunei Barsau, Diploma de Excelenta a Consiliului Judetean Satu Mare, premii literare. A fost cuprins cu lucrari literare in diferite antologii: Poeti maramureseni, Prozatori maramureseni, Cuvinte din Nord, Prounione, Pasi impreuna, Archeus, Afirmarea... Aparitii editoriale: Limite, poezie, Editura Helvetica, Baia Mare, 1999; Geometrii interioare, poezie, Editura Solstitiu, Satu Mare, 2000; Animal la panda, poezie, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2001; Antebratul din zid, poezie, Editura Solstitiu, Satu Mare, 2003; Viespele de frica, poezie, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2007; Fericirea pe maidanele lumii, poezie, Editura Dacia, Cluj-Napoca, 2011; Asteptand pe frigurie, proza scurta, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2010; Cilioaia, nuvela, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2013; Haita, roman, Editura Azbest, Arad, 2016; La voscote pa ulita – elemente lexicale, Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2017; Clopotul ascuns, roman, Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2019; Panda, roman, Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2020.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.096 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.