Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Evaluarea potentialului turistic al Regiunii de Nord-Vest. Strategie de valorificare - Coord. Pompei Cocean, Maria Pop

Evaluarea potentialului turistic al Regiunii de Nord-Vest. Strategie de valorificare - Coord. Pompei Cocean, Maria Pop
-10%
Preț: 54,00 lei
60,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 21 Apr. 2021
ISBN: 9786067976007
Anul publicării: 2021
Pagini: 150
Format: A4
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Coordonatori: Pompei Cocean si Ana-Maria Pop

Autori: Pompei Cocean, Ana-Maria Pop, Gheorghe-Gavrila Hognogi, Adina-Eliza Croitoru, Magdalena Dragan, Gabriela Munteanu, Marin Ilies, Gheorghe Serban, Lelia Papp, Ibolya Török, Sorin Filip, Stefan Bilasco, Razvan Batinas, Nicoleta David, Ileana-Cristina Vasilita-Craciun, Gabriel Nicula, Minodora Timis, Danut Huciu

Cartea a fost elaborata sub egida CENTRULUI DE GEOGRAFIE REGIONALA din cadrul Facultatii de Geografie, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Lucrarea insumeaza rezultatele proiectului „Servicii de consultanta – studiu privind inventarierea, evaluarea si prioritizarea punerii in valoare a resurselor turistice din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest”, contract nr. 18/27. 05. 2019, Beneficiar Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, director de proiect: prof. univ. dr. Pompei Cocean.

Prin aceasta realizare editoriala de exceptie, Regiunea de Nord-Vest are nu numai o excelenta baza de date asupra patrimoniului sau turistic, ci si solutiile de punere in exploatare, intr-un ecart temporal de scurta, medie si lunga durata, a obiectivelor sale reprezentative. Pentru ca, asa cum studiul o demonstreaza, zestrea atractiva a regiunii este deosebit de bogata si variata tipologic, asigurand premise favorabile afirmarii tuturor tipurilor de turism cunoscute (recreativ, curativ, cultural si mixt) si majoritatii covarsitoare a formelor de practicare ale acestora, de la speoturism la turismul religios, de la cura balneara la agrementul hivernal al sporturilor zapezii. Fapt ce se instituie intr-o reala oportunitate de-a aseza turismul, prin amenajarea unor obiective de rezonanta internationala, competitive, in triada ramurilor economice de baza ale regiunii, alaturi de agricultura si industrie. Cu atat mai mult si mai degraba cu cat „industria" turismului este singura ramura care in procesul de productie nu-si devoreaza materia prima, iar amortizarea investitiilor presupuse de amenajarea obiectivelor se realizeaza intr-un timp record. (Coordonatorii)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.083 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.