Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Evolutii politice ale maternitatii. Perspective feministe - Ramona Paunescu

Evolutii politice ale maternitatii. Perspective feministe - Ramona Paunescu
-5%
Preț: 9,49 lei
9,99 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 4 Mar. 2020
ISBN: 9789734624485
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 256
Format: 135x200 mm.
Categoria: Stiinte Umaniste

DESCRIERE

Analiza maternitatii din perspectiva politica este un demers recent, atit pe plan mondial, cit si in Romania. Pornind de la premisa ca maternitatea nu e un dat„natural”, ci un produs al sistemelor religioase sau politice, volumul identifica principalii factori care, de-a lungul secolelor, au contribuit la pozitionari si repozitionari fata de maternitate, precum si implicatiile politice ale institutionalizarii acesteia, in primul rind inegalitatile dintre femei si barbati. Descrierea maternitatii in spatiul occidental este completata de o prezentare in spatiul romanesc in comunism si postcomunism si de o analiza a institutiilor de ingrijire si educare (gradinite, spitale, retele sociale) din perspectiva parintilor.

Cuprins:
Maternitatea, ratiunea de a fi a femeilor sau optiune? - Maternitate si cetatenie. O analiza asupra maternitatii ca fundament al revendicarilor drepturilor politice ale femeilor din spatiul romanesc - Maternitatea in Romania comunista: de la indiferenta la nationalizare - Maternitatea in Romania contemporana: perceptiile parintilor cu privire la cresterea si educarea copiilor.
 
Ramona Paunescu (n. 1974) este licentiata in filosofie (1999), are un masterat in politici publice (2001) in cadrul Facultatii de Filosofie, Universitatea Bucuresti, si este doctor in stiinte politice (Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, 2011). A absolvit cursurile Scolii Nationale de Administratie (ENA), Paris (2005) si ale Institutului National de Administratie, Bucuresti (2006). Este manager public in cadrul Ministerului Afacerilor Europene. Domenii de interes: politici publice privind maternitatea, istoria femeilor, feminism, studii de gen. Este coautoare a volumului Nasterea. Istorii traite (Polirom, 2010).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.