Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Hotel Maidan - Stoian Gh. Tudor

Hotel Maidan - Stoian Gh. Tudor
-20%
Preț: 14,40 lei
18,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 22 Apr. 2021
ISBN: 9786064611642
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 108
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Atitudinea ostila fata de ceilalti si agresivitatea metodelor prin care dorea sa se impuna i-au atras „o posteritate nefasta, fiind invinuit, la doua decenii de la disparitie, pana si de pacate pe care nu le-a comis – aruncandu-se de exemplu, prin ricoseu, acuzatia de plagiat asupra tuturor marilor sale carti”. La dubla acuza de plagiat pentru  Principele si Incognito, o serie de voci critice aruncau in zona indoielii  si un roman intangibil pana atunci, Groapa. Un astfel de articol, publicat in numarul 20 din 2016 al revistei „Romania literara”, pornea de la ipoteza ca primul roman al scriitorului este tributar textului  Hotel Maidan scris de Stoian Gh. Tudor, in perioada interbelica. Investigatia Feliciei Marinca, datand din 1985, este reprodusa in acest articol si sustine ideea „furtului de idei”, „deoarece, mai putin decat in romanele ulterioare ale lui Eugen Barbu, in cazul Groapa nu se poate vorbi propriu-zis de plagiat, ci de «preluari» si «adaptari» – lexicale, onomastice si contextuale in sens larg – a caror «inventariere» a intreprins-o insasi autoarea documentarului, prin metoda punerii «in oglinda»”. La sustinerea acestei idei a contribuit destinul complicat al romanului Hotel Maidan, presarat cu note de senzational, cu disparitii misterioase. Daca romanul scriitorului interbelic a fost inghitit sau nu in textul lui Barbu,  e greu de dovedit, pentru ca „topirea – o forma insidioasa si odioasa de plagiat e si cel mai greu de depistat”.
Aritina Micu - Romanul mahalalei

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.091 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.