Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Nu te opri, nu te intoarce - Traian Dobrinescu

Nu te opri, nu te intoarce - Traian Dobrinescu
-5%
Preț: 42,70 lei
44,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 25 Feb. 2020
ISBN: 9789732331453
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 448
Format: 130x200 mm.

DESCRIERE

Nu te opri, nu te intoarce este un bildungsroman picaresc despre viata fabuloasa a unui barbat puternic in cautarea unui tel.
 
O carte scrisa fara inhibitii, intr-un ritm alert. Autorul nu ascunde nimic din ce i-a oferit viata: munca, riscuri, aventuri de tot felul, frustrari, impliniri, indirjire. Totul se amesteca intr-un creuzet din care ies intimplari socante, caractere viguroase, satul arhaic, lumea urbana care, incet-incet, metabolizeaza personajul. Actiuni pe muchie de cutit, o cautare devoratoare, o devoalare sincera a momentelor intime, si nu putine, o naratiune care antreneaza realitati complexe si povesti tulburatoare.

 „Anii de ucenicie ai unui fiu de oltean: o carte uimitoare prin poezie si adevar.” (Nicolae Manolescu)
 
„Traian Dobrinescu ne surprinde cu o carte de amintiri dinamica, vie, intensa. Sint amintirile unui, atras de provocari, nestiind sa se opreasca ori sa pregete, lasindu-se ademenit, cu voluptate, de hatisuri, capcane si primejdii. Autorul are darul de a istorisi ca pe niste banale si de la sine intelese fapte uimitoare, intimplari frisonante. Si are ce povesti. Aceasta prima parte este dedicata imaturitatii fermeca-toare si tineretii naprasnice si patimase care se sfirseste odata cu a junelui nabadaios si in rindul lumii, prin casatorie, a haiducului. Necrutator cu sine si cu altii, Traian Dobrinescu are un spirit de observatie uluitor, dublat de o memorie a concretului stupefianta, iar remarcile lui sint pregnante tocmai pentru ca nu insista asupra amanuntelor spre a le darui si un parfum literar. Amintirile nu se astern delicat, ca frunzele ingalbenite ale toamnei. Un iures al faptelor preschimba totul in cavalcada narativa de neoprit.” (Eugen Negrici)
 
 
Traian Dobrinescu s-a nascut in comuna Orlesti, judetul Valcea, la 23 mai 1949. Scoala generala o face in comuna natala, apoi urmeaza cursurile Liceului „Nicolae Balcescu”, Ramnicu Valcea. In 1967 intra la Facultatea de Filologie a Universitatii „Babes-Bolyai”, pe care o termina in 1972. De la absolvire pina in 1989 este profesor de limba romana. Din ianuarie 1990 este, pe rind sau in acelasi timp, jurnalist, director de teatru, om de afaceri, corespondent de razboi in Transnistria, are doua exploatari forestiere in Siberia, cutreiera taigaua siberiana intr-o aventura tumultuoasa de patru ani, scrie carti si devine parlamentar liberal in 2012. Debuteaza ca scriitor in volumul colectiv de proza Preludii epice (Editura Eminescu, 1990), iar in 2002 si 2004 ii apar doua culegeri de texte lirice, Cintec de violoncel (Editura Ziua) si Urme (Editura Cartea Romaneasca). A mai publicat doua romane, Cind Dumnezeu imi spunea pe nume (Editura Paralela 45, 2008) si Cei morti inainte de moarte(Editura Aius, 2013; Premiul „Cartea anului” al USR, filiala Craiova), si volumul de poezii Si urme vor ramine toate (Editura Aius, 2014).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura Romana

Created in 0.051 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.