Editurile lunii Ianuarie
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Nunta In Somes - Constantin Brailoiu (audiobook)

Nunta In Somes - Constantin Brailoiu (audiobook)
Preț: 19,36 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: CD

DESCRIERE

Nunta In Somes - Constantin Brailoiu (audiobook) 
 
Conferinţă la Radio în lectura lui Victor Rebengiuc

Conferinţa lui Constantin Brăiloiu a fost iniţial difuzată în emisiunea „Universitatea Radio” din 8 noiembrie 1940, ora 19. Constantin Brăiloiu (1893-1958), compozitor, muzicolog, etnograf, profesor universitar, fondator al Arhivei de Folclor a Societăţii Compozitorilor Români, a fost membru permanent al Comitetului de programe al Societăţii Române de Radiodifuziune (1930-1943); susţine la Radio încă din 1928 „Cronica muzicală”, fiind şi o prezenţă constantă la microfonul emisiunii „Universitatea Radio”.
„Mulţi sunt cei care au scris despre obiceiurile de nuntă şi alte ritualuri la români, dar probabil că nici unul nu a avut «verbul» lui Brăiloiu şi nici arta lui de a presăra cele mai minuţioase detalii etnografice în cea mai fermecătoare povestire. Din acest punct de vedere, Nunta în Someş este o bijuterie a genului”, scrie Vintilă Mihăilescu despre această conferinţă în lectura lui Victor Rebengiuc (fragment din Slobod îi a veseli, text prezent în booklet).

Înregistrare specială Radio România, 24 iulie 2014, în regia lui Vasile Manta

Bonus: extrase din CD-cartea Hai la nuntă! Mică enciclopedie a ceremonialului nuptial în documente radiofonice, alcătuită de Ion Moanţă, apărută la Editura Casa Radio în 2003

Cu un text semnat de antropologul Vintilă Mihăilescu.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1504 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.