Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Pachet, Admitere la Facultatea de Medicina - Compendiu Anatomia si Fiziologia Omului si Manual de biologie pentru clasa a XI-a, Dan Cristescu

Pachet, Admitere la Facultatea de Medicina - Compendiu Anatomia si Fiziologia Omului si Manual de biologie pentru clasa a XI-a, Dan Cristescu
-25%
Preț: 59,18 lei
78,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 27 Ian. 2020
ISBN: 6306
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 552

DESCRIERE


Cuprins:
 
I. Alcatuirea corpului uman
 
Topografia organelor si sistemelor de organe
Niveluri de organizare
Clelule, tesuturi, organe, sisteme de organe, organism
Celula
Tesuturile
 
II. Functiile fundamentale ale organismului uman
 
A. Functiile de relatie
1. Sistemul nervos
Maduva spinarii
Encefalul
Sistemul nervos vegetativ
2. Analizatorii
Analizatorul cutanat
Analizatorul kinestezic
Analizatorul olfactiv
Analizatorul gustativ
Analizatorul vizual
Analizatorul acustico-vestibular
3. Glandele endocrine
Hipofiza
Glandele suprarenale
Tiroida
Paratiroidele
Pancreasul endocrin
Epifiza (glanda pineala)
Timusul
4. Miscarea
Sistemul osos
Articulatiile
Sistemul muscular
 
B. Functiile de nutritie
1. Digestia si obsortia
Digestia
Absortia intestinala (la nivelul intestinului subtire)
Digestia, absortia si secretia la nivelul intestinului gros
2. Cirulatia
Grupele sangvine-transfuzia
Hemostaza si coagularea sangelui
Marea si mica circulatie
Circulatia limfatica
Activitatea cardiaca
3. Respiratia
Plamanii
4. Excretia
Formarea si eliminarea urinei
Compozitia chimica a urinei
5. Metabolismul
Metabolismul intermediar
Metabolismul energetic
Rolul si valoarea energetica a nutrimentelor
Vitaminele
 
C. Functia de reproducere
Sistemul reproducator
Aparatul genital feminin
Aparatul genital masculin
Fiziologia organelor de reproducere
Sanatatea reproducerii
Planning familial
Conceptie si contraceptie
Sarcina si nasterea

D. Organismul - un tot unitar
Hemostazia mediului intern
 
Manualul a fost arobat prin Ordinul ministrului educatiei si cercetarii nr. 4742 din 21. 07. 2006, in urma evaluarii calitative organizate de catre Consiliul National pentru Evalularea si Difuzarea Manualelor si este realizat in conformitate cu programa analitica aprobata prin Ordin al minitrului educatiei si cercetarii nr. 3252 din 13. 02. 2006
 
Autori: Dan Cristescu, Carmen Salavastru, Bogdan Voiculescu, Cezar Th. Niculescu, Radu Carmaciu
 
 
 
Acest Compendiu de anatomia si fiziologia omului reprezinta o editie noua, revazuta si adaugita, a unei lucrari ce s-a dorit a fi, pentru elevii din ultimele doua clase de liceu, un "indrumator" menit sa-i ajute sa se informeze si sa se documenteze intr-unul dintre domeniile complexe si de mare interes ale biologiei.
 
Realizata, in forma actuala., atat in ceea ce priveste continutul, cat si ilustrarea si prezentarea grafica, de un colectiv de autori alcatuit din cadre didactice care predau anatomia si fiziologia in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, lucrarea este conceputa ca o prezentare sintetica a cunostintelor pe care trebuie sa le acumuleze cel ce doreste sa se pregateasca cu seriozitate si sa se perfectioneze in aceasta directie, aducand, totodata, date noi aparute pe plan mondial, ca rezultat al cercetarii stiintifice, si dobandind prin aceasta o mai larga adresabilitate.
 
Compendiul poate fi consultat de elevii licee lor cu profil teoretic, interesati de studiul anatomiei si fiziologiei omului. de cei ai scolilor sanitare postliceale, cat si de andidatii care se pregatesc pentru examenul de admitere la facultati le de medicina.
 
De asemenea, le poate fi de un real folos studentilor straini inscrisi in anul regatitor la facultatile de medicina. care. in marea lor majoritate, nu detin cunostinte suficiente in domeniu. cat si studentilor medicinisn care parcurg anii 1 si II de studiu si entru care acest Compendiu poate reprezenta un instrument de lucru util in aprofundarea unostintelor si datelor acumulate anterior.
 
In acelasi timp, lucrarea poate veni in ajutorul absolventi lor scolilor sanitare si celor ai facultatilor de medicina aflati inca in stagiatura sau care au de sustinut diverse examene si concursuri, dandu-Ie posibilitatea de a rememora si sistematiza datele esentiale privind structura diferitelor viscere, precum si functionarea acestora.
 
Speram ca, valorificand experienta stiintifica si didactica acumulata de-a lun gul anilor de cei care au colaborat la elaborarea si la pregatirea sa pentru tipar, acest Compendiu va reusi sa raspunda interesului manifestat fata de domeniul anatomiei si fiziologiei omului de cei carora li se adreseaza, oferindu-Ie un punct de sprijin atat de necesar pentru desavarsirea pregatirii lor profesionale.
 
Autorii
 
Realizat de un colectiv de autori alcatuit din cadre didactice care predau sau au predat anatomia si fiziologia omului in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, acest compendiu este conceput ca o prezentare sintetica a cunostintelor pe care trebuie sa le acumuleze cel ce doreste sa se pregateasca cu seriozitate si sa se perfectioneze intr-unul din domeniile complexe si de mare interes ale biologiei.
 
Valorificandu-si experienta stiintifica si didactica acumulata de-a lungul anilor, cei ce au colaborat la elaborarea si pregatirea acestui volum pentru tipar  si-au propus sa puna la indemana diverselor categorii de cititori carora li se adreseaza, un instrument de lucru util in aprofundarea cunostintelor si datelor acumulate anterior, oferindu-le un punct de sprijin atat de necesar pentru desavarsirea pregatirii lor profesionale.
 
Pentru:
- elevii liceelor cu profil teoretic si ai scolilor sanitare postliceale
- candidatii la examenele de admitere la facultatile de medicina
- studentii facultatilor de profil
- asistentii medicalui si medicii stagiari
 
Autori: Cezar Th. Niculescu, Radu Carmaciu, Bogdan Voiculescu, Carmen Salavastru, Cristian Nita, Catalina Ciornei
Anul aparitiei: 2009
Nr. pagini: 423

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.055 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.