Clubul cartilor
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Placeri vinovate si datorii implinite. 12 confesiuni (o antologie) - Dan C. Mihailescu

PRP: 29,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 26,10 lei
Diferență: 2,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789735062781
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: 1
Pagini: 216
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

„Dumnezeu mi-e martor pentru cat de mult imi doresc sa va devina simpatic, in cele din urma, personajul inchegat de textele cuprinse in aceasta carte!
Recitind amintirile adunate aici, am inteles cat de mult m-am amagit cu inteleptirea, mai precis cu asumarea stoicismului impletit cu invataturile din Paterice, Filocalie si biblioteca moralismului asiat-european. In fond, Andrei Plesu are dreptate: e usor sa faci apologia imbatranirii, in linia Noica–Paleologu, atunci cand nu te doare nimic. Mi-a fost dat sa inteleg intristator si de fapt inutil de tarziu verdictul lui Aristotel cum ca fericirea nu consta in prezenta placerii, ci in absenta suferintei.“ – Dan C. Mihailescu
 
 
DAN C. MIHAILESCU este critic si istoric literar. A publicat volume de eseuri despre Eminescu, Caragiale, Cioran, Blaga, generatia ’27, literatura romana in postceausism s. a. A facut gazetarie aproape patruzeci de ani, a fost cercetator stiintific, a condus reviste, a semnat traduceri, prefete, editii etc. Din anul 2000 este realizatorul emisiunii Omul care aduce cartea, la ProTV. A publicat 16 volume de eseuri (printre care Stangacii de dreapta, Indreptari de stanga, ciclul Viata literara, Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu), a tradus din Jean-François Revel, Eugène Ionesco, Emmanuel Todd, Vladimir Bukovski s. a., a detinut rubrici in revistele Luceafarul, Transilvania, 22, Idei in dialog, Romania literara, Ziarul de duminica, Dilema veche, precum si in Evenimentul zilei si Jurnalul National. Printre preocuparile sale constante se afla literatura memorialistica si epistolara. Cele mai recente carti ale sale sunt I. L. Caragiale si caligrafia placerii: Despre eul din scrisori (Humanitas, 2012), Ce mi se-ntampla. Jurnal piezis (Humanitas, 2012), Cartea ca destin. Daniel Cristea-Enache in dialog cu Dan C. Mihailescu (Humanitas, 2013), Castelul, biblioteca, puscaria (Humanitas, 2013), Despre nerabdarea de a fi rabdator (dialog epistolar cu Ciprian Macesaru; Humanitas, 2014). „Ce-mi puteti face, daca va iubesc!?" Eseu confesiv despre Ioan Alexandru (Humanitas, 2015).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5392 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.