Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Repere in literatura hispano-americana a boomului - Diana-Adriana Lefter

Repere in literatura hispano-americana a boomului - Diana-Adriana Lefter
-5%
Preț: 28,50 lei
30,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 15 Apr. 2021
ISBN: 9786062613419
Anul publicării: 2021
Pagini: 189
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Repere in literatura hispano-americana a boomului propune o incursiune intr-o lume literara fascinanta, captivanta prin multiplicitatea eclerajelor si individualitatilor scriitorilor, dar si unitara: Hispanoamerica din perioada boom-ului. Cartea aduce inaintea cititorilor autori precum Márquez, Llosa, Fuentes, Asturias, care nu sunt priviti din perspectiva istoriei literare, ci din perspectiva criticii tematice, mitocriticii, sociocriticii. Opere notorii ale acestora sunt interpretate cu instrumente adecvate tematicii recurente, astfel incat apar viziuni noi, foarte interesante, despre opere cunoscute deja publicului larg.
Lucrarea propune pe de o parte o zona teoretica si de clarificari terminologice. Sintagma literatura hispanoamericana este aleasa tocmai pentru ca defineste cel mai corect zona literara investigata de autoare, definita din punct de vedere al identitatii lingvistice si culturale si abia in al doilea rand din punct de vedere geografic. In acelasi timp, lucrarea propune si binevenite precizari teoretice in definirea, conceptualizarea si descrierea realismului magic si a romanului dictaturii. Pe de alta parte, cartea se constituie intr-o calatorie marcata de repere: autori inconturnabili sunt priviti pornind de la opere cunoscute, propuse intr-o lectura noua, deschizatoare de perspective de lectura fascinante.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.088 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.