Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Stefan J. Fay sau Cercul care se inchide. Monografie - Doina Rad

Stefan J. Fay sau Cercul care se inchide. Monografie - Doina Rad
-10%
Preț: 45,00 lei
50,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 9 Apr. 2020
Autor:
ISBN: 9786067974386
Anul publicării: 2019
Pagini: 376
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Monografie la implinirea a 100 de ani de la nasterea scriitorului
Imagine coperta I: Autobiografie, de Stefan J. Fay, 1965
 
Scriitorul Stefan J. Fay (1919-2009) a fost un prozator si genealogist, care a lasat culturii romane o opera narativa diversa, de la reportaje, povestiri, nuvele, pana la romane, memorii si cronologii.
Monografia de fata, prima consacrata acestui autor, aparuta cu ocazia Centenarului nasterii sale, ii contureaza personalitatea complexa, avatarurile biografice si diversitatea creatiei originale.
Sunt prezentate aspecte inedite ale creatiei lui Stefan J. Fay, precum vocatia sa poetica, epistolara sau cea de traducator. De asemenea, pentru prima oara este analizat Dosarul de Securitate al scriitorului, relevant mai ales pentru metodele de lucru folosite de acea institutie.
Dincolo de prezentul volum, istoria literara mai ramane datoare acestui scriitor cu o editie insumand toate eseurile, interviurile sau recenziile sale, risipite prin reviste, precum si cu un volum cu cele peste 2. 000 de scrisori nepublicate inca, aflate in arhiva familiei.
Viata acestui scriitor longeviv (a trait 90 de ani) este ea insasi una de roman, caci a fost baron, apoi somer, pictor de biserici, normator sau bibliotecar.
Prozatorul avea o ascendenta paterna ilustra, de cateva secole, originara din Franta. Dinspre mama, el se tragea dintr-o cunoscuta familie nobiliara din Ardeal. Istoria familiei scriitorului este de-a dreptul fascinanta, cu baroni, printi si conti, cu episcopi si cavaleri cruciati, cu viteji cuirasieri si un Principe al Transilvaniei.
La 76 de ani, Stefan J. Fay se muta la Paris si apoi la Nisa, unde locuia fiul sau si unde, din 2009, avea sa-si doarma somnul de veci, in tarana stramosilor sai. Se inchidea, in felul acesta, cercul deschis de inaintasii lui, in urma cu noua secole.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura Romana

Created in 0.066 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.