Bazele biologice ale acvaculturii - Pricope Ferdinand, Battes Klaus, Stoica Ionut

PRP: 54,59 lei (-20%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 43,67 lei
Diferență: 10,92 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786065272491
Editura: ROVIMED
Anul publicării: 2013
Pagini: 153
Categoria: Agricultura
DESCRIERE
Acvacultura reprezinta astazi speranta omenirii pentru acoperirea nevoii de hrana, in conditiile in care populatia planetei creste continuu, iar suprafetele pe care ar putea sa se obtina produse alimentare sunt din ce in ce mai mici.
C u p r i n s
C u p r i n s
Introducere
1. Importanta si particularitatile acvaculturii
1. 1. Scurt istoric al acvaculturii
1. 2. Situatia actuala in acvacultura si pescuit
1. 3. Particularitati ale mediului acvatic si riscuri in acvacultura
1. 4 Obiective si constrangeri in acvacultura
1. 5. Criterii de selectare a speciilor crescute in acvacultura
2. Acvacultura nevertebratelor
2. 1. Culturi de organisme zooplanctonice
2. 1. 1. Culturi de infuzori
2. 1. 2. Cultura unor rotifere marine
2. 1. 3. Cultura unor rotifere dulcicole
2. 1. 4. Cultura unor crustacee planctonice
2. 2. Culturi de viermi
2. 3. Cultura unor crustacee comestibile
2. 3. 1. Cultura astacidelor
2. 3. 2. Cresterea homarilor
2. 3. 3 Cresterea crevetelor
2. 4. Culturi de moluste
3. Notiuni de ecofiziologia pestilor
3. 1. Actiunea factorilor limitativi asupra cresterii pestilor
3. 1. 1. Factorii fizico-chimici ai apei
3. 1. 1. 1. Temperatura ca factor limitativ
3. 1. 1. 2. Oxigenul ca factor limitativ
3. 1. 1. 3. Alti factori fizico-chimici
3. 1. 2. Factorii nutritionali
3. 1. 3. Bolile ca factori limitativi
3. 1. 4. Factorii tehnologici
3. 1. 5. Stresul in cresterea dirijata a pestilor
3. 2. Nutritia pestilor
3. 2. 1. Anatomia si fiziologia aparatului digestiv la pesti
3. 2. 1. 1. Anatomia si fiziologia aparatului digestiv la salmonide
3. 2. 1. 2. Anatomia si fiziologia aparatului digestiv la ciprinide
3. 2. 2. Cerintele nutritionale ale pestilor
3. 2. 2. 1. Necesarul de energie pentru pesti
3. 2. 2. 2. Necesarul de principii alimentare
3. 2. 2. 2. 1. Necesarul de proteine
3. 2. 2. 2. 2. Necesarul de lipide
3. 2. 2. 2. 3. Necesarul de glucide
3. 2. 2. 3. Necesarul de substante minerale
3. 2. 2. 4. Necesarul de vitamine
3. 2. 3. Hrana suplimentara a pestilor
3. 2. 3. 1. Materii prime furajere
3. 2. 3. 2. Furaje concentrate pentru pesti
3. 2. 3. 2. 1. Furaje concentrate pentru salmonide
3. 2. 3. 2. 2. Furaje concentrate pentru ciprinide
3. 2. 3. 3. Hranirea pestilor in cresterea intensiva
3. 2. 3. 3. 1. Hranirea salmonidelor
3. 2. 3. 3. 2. Hranirea ciprinidelor
3. 3. Reproducerea pestilor
3. 3. 1. Notiuni de ecofiziologia reproducerii
3. 3. 2. Reproducerea artificiala a pestilor
3. 3. 2. 1. Reproducerea artificiala a ciprinidelor
3. 3. 2. 2. Reproducerea artificiala a salmonidelor
3. 3. 3. Crioconservarea elementelor seminale la pesti
3. 3. 3. 1. Tehnica conservarii materialului seminal
3. 3. 2. Reproducerea artificiala a salmonidelor
4. Sisteme de crestere a pestilor in acvacultura
4. 1. Cresterea extensiva a pestilor
4. 2. Cresterea intensiva a pestilor
4. 2. 1. Cresterea in iazuri si helesteie
4. 2. 1. 1. Particularitati ale productiei biologice din iazuri
100
4. 2. 1. 2. Controlul factorilor abiotici
101
4. 2. 1. 3. Cresterea pestilor in monocultura si in policultura
102
4. 3. Cresterea superintensiva a pestilor
103
4. 3. 1. Sisteme superintensive deschise
4. 3. 1. 1. Cresterea in viviere flotabile a pestilor
4. 3. 1. 1. 1. Cresterea in viviere flotabile in ape dulci
4. 3. 1. 1. 1. 1. Tipuri de viviere flotabile
4. 3. 1. 1. 1. 2. Hranirea pestilor crescuti in viviere
4. 3. 1. 1. 2. Cresterea in viviere flotabile in ape marine
4. 3. 2. Sisteme superintensive inchise
4. 3. 2. 1. Crestere in sisteme cu recircularea si reconditionarea apei
4. 4. Acvacultura integrata
4. 5. Sistemul sea-ranching
5. Analiza cresterii si supravietuirii materialului piscicol
5. 1. Determinarea ritmului de crestere a pestilor si a supravietuirii
5. 1. 1. Determinarea parametrilor biometrici
5. 1. 2. Calcularea unor indici si coeficienti biometrici
5. 1. 3. Calcularea unor coeficienti de crestere si supravietuire
120
5. 2. Aprecierea gradului de valorificare a hranei
121
5. 3. Aprecierea starii de ingrasare a pestilor
122
5. 4. Determinarea raportului dintre sexe
5. 5. Determinarea varstei pestilor
5. 5. 1. Determinarea varstei dupa solzi
5. 5. 2. Determinarea varstei dupa otolite
5. 5. 3. Determinarea varstei dupa alte structuri osoase
5. 6. Determinarea productivitatii piscicole
6. Glosar
Bibliografie selectiva
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 71,20 leiPRP: 89,00 lei (-20%)
- 92,40 leiPRP: 120,00 lei (-23%)
- 92,80 leiPRP: 116,00 lei (-20%)
Promoţii
-- 71,20 leiPRP: 89,00 lei (-20%)
- 92,40 leiPRP: 120,00 lei (-23%)
- 92,80 leiPRP: 116,00 lei (-20%)
RECENZII