Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Capesius, farmacistul de la Auschwitz (editie de buzunar) - Dieter Schlesak

Capesius, farmacistul de la Auschwitz (editie de buzunar) - Dieter Schlesak
-5%
Preț: 28,45 lei
29,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 15 Apr. 2021
ISBN: 9789734684106
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 392
Format: 106x180
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Traducere din limba germana si note de Cosmin Dragoste

Romanul Capesius, farmacistul de la Auschwitz (2006) – al doilea volum al trilogiei transilvane care mai cuprinde Vaterlandstage und die Kunst des Verschwindens (Zile acasa si arta disparitiei), respectiv Die letzte Heimkehr (Ultima intoarcere acasa) – a stirnit reactii intense inca din momentul lansarii sale in cadrul Tirgului de carte de la Frankfurt. Imbinind exceptionala calitate literara cu o munca asidua de cercetare, cartea este un montaj de documente, interviuri, inregistrari ale unor martori oculari, fragmente de memorii si comentarii, prin intermediul carora se contureaza figura sighisoreanului Viktor Capesius, care a functionat, din 1943 si pina la sfirsitul razboiului, ca farmacist in lagarul de concentrare de la Auschwitz, unde nu a ezitat sa trimita la moarte mii de oameni. Mai mult decit un roman documentar despre Holocaust, cartea este o meditatie profunda si nuantata despre culpabilitate si cainta, precum si despre raul totalitar al secolului.

„Ceea ce Hannah Arendt definea ca «banalitatea Raului» devine aici o «familiaritate» transilvaneana a Raului.” (Georg Aescht)

 

Dieter Schlesak a fost unul dintre cei mai reputati poeti si prozatori germani contemporani. S-a nascut in Romania, la Sighisoara, in 1934, iar din 1969 s-a stabilit in Germania si, ulterior, in Italia. A studiat la Universitatea din Bucuresti, iar din 1959 si pina la plecarea sa din tara a lucrat ca redactor la Neue Literatur. A fost distins cu numeroase premii literare, iar in 2001 i s-a decernat premiul Fundatiei Schiller pentru intreaga sa opera. A publicat volume de poezii (Herbst Zeit Lose, Tunneleffekt, Lippe Lust), romane si eseuri despre experienta exilului si intilnirea Estului cu Vestul, dar si despre realitatile romanesti, cum ar fi volumul Wenn die Dinge aus dem Namen fallen, dedicat evenimentelor din decembrie 1989 si tradus in romaneste cu titlul Revolta mortilor (1998). De asemenea, a realizat o impresionanta antologie de poezie romaneasca in traducere germana, intitulata Gefährliche Serpentinen (Serpentine periculoase, 1998) si cuprinzind 114 autori. Apartinind din punct de vedere afectiv si poetic generatiei ’60, Dieter Schlesak pastreaza un viu interes pentru problema limbajului si experimentul artistic, dupa cum o dovedeste si Romans Netz (2004), un roman care investigheaza posibilitatile expresive ale comunicarii virtuale. A incetat din viata in 2019.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.083 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.